Povežite se s nama

Sport

FOTO Varaždinci se napromašivali pred 3.000 gledatelja na stadionu pa ispali od Cibalije

Objavljeno:

- dana

Hrvatski kup

Na gradskom stadionu u Varaždinu odigrana je utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa između domaćeg Varaždina i Cibalije. Završilo je 2:1 za gostujući sastav.

Na samom početku uopće se nije vidjela razlika između prvoligaša i drugoligaša. Momčad Marija Kovačevića dobro je stisnula goste. Već u drugoj minuti Nenad Erić je loptom pogodio protivničkog stopera u ruku, no glavni sudac Ivan Vučković samo je odmahnuo rukom. Opasan je bio i pokušaj Darija Jerteca iz slobodnjaka, ali završio u protivničkom zidu. U sedmoj minuti Josip Golubar je povukao kontru, dao loptu za Erića, ovaj mu je vratio loptu u protivnički prostor, no Golubar je pucao pored gola.

U 13. minuti Vinkovčani su zaprijetili preko Marko Pervan koji je pucao preko gola. Dvije minute kasnije Ante Kordić je pak pucao glavom preko gola. Najbolju priliku momčad Mladena Bartolovića imala je u 22. minuti. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Kordić koji je glavom promašio prazna vrata.

U posljednjih 15 minuta prvog dijela, domaća momčad je bila dominantna. U 32. Glavica se odlično ubacio, ali njegovu povratnu loptu presjekla je gostujuća obrana. Šest minuta kasnije Golubar je osvojio dvadesetak metara, ušao u šesnaesterac, no ponovo su gostujući stoperi otklonili opasnost. Posljednju prigodu u prvom dijelu Varaždinci su imali u 43. minuti. Jertec je opasno pucao s dvadesetak metara, odlično je obranio Zvonimir Šubarić, potom se lopta odbila do Glavice, koji je pucao preko vrata.

Gosti efikasni

U petoj minuti nastavka ponovno izgledna prigoda za varaždinski sastav. Glavica se sjurio u kazneni prostor gostiju, izabrao je asistenciju koju su ponovno gosti odbili u korner. U 52. Glavica je ponovno bio u glavnoj ulozi. Ovaj put je pucao, no obranio je Šubarić.

Raspoloženi Glavica u odličnoj prigodi našao se i četiri minute kasnije. Izbjegao je zaleđe, no pucao je preko gola. U 64. minuti tribine su utihnule. Marko Mladić se ubacio po desnoj strani i pronašao Marka Dabru, koji je bio loptu poslao u mrežu.Samo četiri minute kasnije gosti su postigli i drugi pogodak. Nakon ubacivanja iz kuta vrataru Nevistiću ispala je lopta. Odbitak je „pokupio“ Špiro Peričić koji je rutinerski poentirao za povećanje vodstva.

Nakon drugog primljenog gola, trener Kovačević pokušao je s tri napadača. Varaždinci su pokušali preko Jerteca u 70., no lopta je otišla preko gola. U 77. minuti zatresao se domaći okvir gola, kojeg je pogodio Dabro s tridesetak metara. Varaždinci su napokon zabili u 81. minuti. Jertec se probio u šesnaesterac i dao povratnu za Golubar, koji je zakucao loptu u rašlje.

U 90. minuti domaći nogometaši mogli su do izjednačenja. Prvo se Erić našao oči u oči sa Šubarićem, no gostujući vratar odlično brani. Lopta se zatim odbila do Bamidelea, čiji su udarac gostujući igrači odbili u korner. U sudačkoj nadoknadi varaždinski nogometaši imali su još jednu prigodu za izjednačenje, no Jertecov udarac iz slobodnjaka blokirao je živi zid.

Atmosferu s utakmice pogledajte u fotogaleriji.

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje