Povežite se s nama

Međimurje

Utorak: u Međimurju četvero novooboljelih od koronavirusa

korona

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 133 uzorka, od čega su evidentirana 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 3 posto pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 15. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 9 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 73.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 61.004 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano su 3 pacijenta, otpuštena su 3 pacijenta, na invazivnoj respiraciji nalaze se 2 pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 07.06.2021. do 13.06.2021. godine, 39 je oboljelih osoba na području grada Čakovca, 1 na području grada Mursko Središća, 2 općine Domašinec, 1 općine Donji Kraljevec, 2 općine Donji Vidovec, 5 općine Goričan, 2 općine Mala Subotica, 1 općine Nedelišće, 1 općine Orehovica, 2 općine Podturen, 3 općine Pribislavec, 13 općine Selnica, 2 općine  Sveta Marija, 4 općine Sveti Juraj na Bregu i 4 općine Šenkovec, dok ovaj tjedan nema pozitivnih slučajeva u gradu Prelogu, općinama Belica, Dekanovec, Donja Dubrava, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Strahoninec, Sveti Martin na Muri, Vratišinec i Štrigova.

Međimurje

FOTO Čakovečki Crveni križ i učenici SŠ Čakovec obilježili Svjetski dan prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec prošlog je tjedna obilježilo Svjetski dan prve pomoći, 12. rujna.

Fokus je ove godine bio na djeci, stoga su glavne aktivnosti uključivale niz preventivnih i spasilačkih vještina za siguran boravak u školi.

Tijekom cijeloga tjedna čakovečki volonteri pod vodstvom Alenke Novak išli su u vrtiće i škole, a svijest javnosti o prvoj pomoći podizali su i na Trgu Republike, gdje su im se pridružili i učenici volonteri iz Srednje škole Čakovec.

– Tijekom cijeloga tjedna bilo je radno, veselo i poučno. Posjećivali smo djecu u vrtićima i školi te smo ih učili kako mogu pomoći svojim vršnjacima u nevolji i kako da sigurno borave u školi. Na Trgu Republike isticali smo važnost kontrole krvnog tlaka i šećera u krvi, pa smo tako zainteresiranim građanima, kao i inače, mjerili tlak i šećer. Brojni prvašići i drugi građani također su došli naučiti kako se unesrećenom pruža prva pomoć – rekla je Alenka Novak iz GDCK-a Čakovec, dodavši da su ujedno obilježili i Tjedan borbe protiv tuberkuloze koji je trajao od 14. do 21. rujna.

Manjak volontera

U vrlo aktivnom čakovečkom Crvenom križu susreću se, nažalost, s manjkom volontera, stoga pozivaju srednjoškolce, ali i sve ostale zainteresirane građane da im se pridruže kako bi mogli kvalitetno nastaviti s provođenjem brojnih preventivnih, edukativnih i drugih aktivnosti te na taj način sebi i drugima omogućiti sigurniji i mirniji suživot.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Međimurja danas tri novozaražena koronom, ukupno 116 aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 454 osobe te su evidentirana 2 pozitivna nalaza, što je 0,44% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 116.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih pacijenata. Nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje