Povežite se s nama

Međimurje

Utrka koja povezuje međimurske ljepote

Objavljeno:

- dana

PANAMURA

“Panamura Adventure Race” nova je biciklistička utrka međimurskim krajolikom, koja će premijerno izdanje doživjeti 23. rujna.

Naime, na inicijativu Međimurskoga biciklističkoga kluba Mura iz Čakovca osmišljena je utrka čija 75 kilometara dugačka staza počinje i završava u Nedelišću, a proteže se kroz Gornje Međimurje na tri etape i dvije kontrolne točke.

– Zamisao za ovu utrku nastala je spontano iz razgovora kako našoj županiji nedostaje sportska manifestacija koja bi privukla turiste da se zadrže u Međimurju i dožive njegove čari. Zato smo i sročili naziv Panamura, u kojem se objedinjuju elementi panonskog i murskog – naglasio je Nenad Ciglar, tajnik MBK Mura.
Više od 60 posto staze prolazi makadamom i šumskim putovima, a mnogi od njih su dosad neistraženi i nepoznati biciklistima. Nakon Nedelišća biciklisti kreću preko Gornjeg Mihaljevca prema Štrigovi, gdje je prva kontrolna točka. Ruta se nastavlja uz rijeku Muru do Murskog Središća, gdje će uz šetnicu biti postavljena druga kontrolna prolazna točka. Treća etapa povezuje Selnicu i Sveti Juraj na Bregu sa Šenkovcem i Nedelišćem, gdje je cilj. 

Izvor:
Foto: privatna arhiva

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje