Povežite se s nama

Crna kronika

Utvrđeno je tko je jučer ukrao Volkswagen Golf III i zapalio ga u polju kukuruza

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 31-godišnjak s područja Grada Murskoga Središća i 20-godišnjak s područja Općine Pribislavec počinili kaznena djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i oštećenja tuđe stvari.

Kako smo već ranije izvijestili, osumnjičenici su u srijedu, 4. rujna, nešto prije 4 sata u polju uz državnu cestu broj 20, između Štefanca i Sv. Križa, kod skretanja za Orehovicu zapalili osobni automobil VW Golf III čakovečkih registarskih oznaka. Automobil je u vlasništvu 27-godišnjakinje. Požar na vozilu ugasili su pripadnici JVP-a Čakovec.

Nešto ranije, u Pribislavcu u ulici Miroslava Krleže pomoću ključeva koji bili ostavljeni u kontakt bravi, stavili su automobil u pogon te se njime odvezli prema Sv. Križu, gdje su ga potom u polju zapalili.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv osumnjičenih podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Dva mladića upala u kuću trećega u Varaždinu pa ga zbog duga napali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20 i 22 godine.

Sumnja se da su 4. travnja oko 10 sati u Preloškoj ulici u Varaždinu ušli u kuću 21-godišnjaka, gdje su osumnjičeni povremeno boravili. Tom prilikom su ušli 21-godišnjaku u sobu gdje su mu prijetili i tražili povrat novčanog dugovanja. Također su ga fizički napali i otuđili mu televizor i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave za kaznena djela razbojništva i iznude nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozila izrazito pijana dok joj je bila ukinuta vozačka pa izletjela s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 18. travnja, oko 12.15, vozačica (53) s područja Općine Gornji Mihaljevec upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,69 g/kg alkohola i u vrijeme dok joj je zbog nakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Vozila je cestom između naselja Pušćine i Gornji Hrašćan, pri čemu brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar). Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozila te u zanošenju sišla izvan kolnika, gdje je vozilom udarila u drveće.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Protiv vozačice je zbog više počinjenih prekršaja pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati