Povežite se s nama

Sport

Uvijek koristite svoj mozak

Objavljeno:

- dana

KRATIVNOST U SPORTU

U svemu se, pa tako i u sportu, traži brže, bolje i više.

U današnje vrijeme granice su vrlo visoko pa za i jedan milimetar ili jednu stotinku treba biti jako domišljat ili bolje rečeno kreativan. Kada se proučava što je to biti kreativan nailazimo na mnoge definicije, a možda najbolja mogla bi biti – kreativnost je jednostavno povezivanje stvari. Trogodišnje iskustvo istraživača s Harvarda govori da kada su razgovarali s ljudima koji su priznati kao kreativni, oni osjećaju blagi osjećaj krivnje jer kažu da zapravo nisu ništa učinili, samo su shvatili nešto. Jednostavnim rječnikom znači „upotrijebite svoj mozak na području koje poznajete“. Kako razvijati ili poticati kreativnost? Kažu da nije tako teško ako si nekoliko puta postavite pitanje koje počinje sa „zašto“ ili „što ako“. Dovedite u pitanje sve ono što je po teoremu tako. Nova iskustva i napuštanje poznatog okruženja također pomažu da na neke stvari počnemo gledati drugačije i možda onda dođemo do nekog novog kreativnijeg rješenja. Ovo se može primijeniti na treninge, vođenje utakmice ili opet bilo koje drugo područje djelovanja. Prihvatite različita promišljanja o nekom od svojih problema ili dvojbi. Možda rješenje nekog sportskog problema leži u znanosti ili čak umjetnosti, bitno je naravno da je riječ o komplementarnim iskustvima. Razmjena mišljenja na toj razini može donijeti nešto novo jer se izlazi iz uobičajenog okvira razmišljanja unutar jedne uske struke. Nova iskustva i drugačiji način razmišljanja uvijek donose nešto dobro.

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje