Povežite se s nama

Sport

Uvjerljiva pobjeda GRK Varaždin 1930 nad ekipom Umaga

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

U 8. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 pobijedili su u sportskoj dvorani Graberje ekipu Umaga 34:23 (16:14)

Odličnom igrom, posebice u drugom poluvremenu rukometaši GRK Varaždin 1930 pobijedili su uvjerljivo vrlo dobru momčad Umaga rezultatom 34:23 i tako stigli do pete i vrlo važne pobjede u ovom prvenstvu koja ih je smjestila na treće mjesto prvenstvene ljestvice Premijer lige.

Iznenadio je trener Vlado Vujović na početku. Zaigrao je 5:1 obranu u kojoj je Šipić izlazio na Lukačeca, a kasnije i na Severca. No Umažani su u početku stvorili prednost 3:1, koju su domaći do 12. minute okrenuli u svoju korist (5:3). Cijelo prvo poluvrijeme bila je to žestoka borba u kojoj su Daborvi držali jedan do dva gola prednosti da bi onda u nastavku jednostavno eksplodirali.

U prve dvije minute nastavka Šipić i Laljek, iz dvije brze kontre, napravili su plus četiri i tu je bio početka kraja gostiju. Više nisu mogli pratiti žestok ritam Varaždina. U periodu od 30. do 40. minute napravili su seriju 9:2, otišli na 25:16 i „pomeli“ Umag sa parketa u Graberju. Sve ostalo bila je čista revija.

Izjave nakon utakmice:

Bruno Levak, igrač Varaždina: Cijeli tjedan kvalitetno smo se pripremali za ovu utakmicu i to nam se isplatilo. U nastavku smo stisli u obrani, „povukli“ kontru što se pokazalo i na konačnom rezultatu.

Vlado Vujović, trener GRK Varaždina: Izuzetno važna pobjeda i izuzetno vrijedni bodovi u utakmici koje sam se, da budem iskren, pribojavao. No na osnovu zadnja dva odrađena treninga, gdje su dečki radili odlično, porastao mi je optimizam. Prvo poluvrijeme smo iscrpili protivnika koji nam u nastavku više nije mogao parirati. Počeli smo furiozno i mislim da smo za desetak minuta riješili pitanje pobjednika. Nadam se da smo ovom pobjedom uhvatili pozitivan ritam kojeg ćemo zadržati u preostale dvije ovogodišnje utakmice, protiv Zameta sljedeće srijede, a potom i za Vinkovce.

GRK Varaždin – Umag 34:23 (16:14)

Varaždin – dvorana Graberje. Gledatelja: 150. Suci: Jurinović, Mrvica
GRK Varaždin: Špikić (5), Meštrić (3), Šipić 5, Zobec 2, Trojko, Vujović 1, Vidaček 1, Šuker, Tokić 3, Laljek 9, Huđ 4, Hirš, Levak 6, Vincek, Obranović, Grbac 3. 
Umag: Sorić, Milinković (6), Slavić (5), Ravnić 3, Maros, Horozović 3, Lukačec 3, Maršan 1, Severac 6, Matanović 2, Udovičić, Beliga 2, Gorenac, Sinčić 2, Vešligaj 1. 
Sedmerci: Varaždin 6/6, Umag 1/1. Isključenja: Varaždin 10 minuta, Umag 10. minuta. 
Lukac

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje