Povežite se s nama

Život i društvo

Uz Aerodrom i stand up komičara Štampara završio Jailhouse festival

Objavljeno:

- dana

U Lepoglavi

Završilo je sedmo izdanje Jailhouse festivala u Lepoglavi koje je trajalo od 5. do 14. kolovoza. Zadnji vikend festivala obilježio je nogač, nastup grupe Aerodrom te nastup stand – up komičara Vlatka Štampara.

Od četvrtka do nedjelje trajao je Escape Room, tzv. bijeg iz sobe, koji se prvi puta održao u Lepoglavi. O težini zagonetka dovoljno govori činjenica da je od 19 prijavljenih ekipa, samo jedna uspjela zaista izaći iz sobe. U četvrtak je također održano predavanje o Nikoli Tesli („vizionar i genije“) na kojemu je Zoran Koritnik, iz Udruge Nova akropola iz Varaždina u dva sata izvrsno približio život i djelo slavnog znanstvenika, dodavši mnogo motivacije u svoj govor.

Petak je bio rezerviran za turnir u nogometu, NUM Nogač 3 na 3 na kojemu je sudjelovalo 16 ekipa. Igralo se od 18 sati na principu 3 + 1 igrač, po skupinama i na ispadanje, a do samog kraja turnira borba za prva tri mjesta bila je žestoka. U susretu za treće mjesto igrali su „RM Bednja“ te „Mr. Mime Squad“ koji su glatko izborili pobjedu, u sastavu: Alen Kostanjevec, Sebastijan Kranc, Goran Malogorski te Dalibor Solina. Pravi derbi mogao se vidjeti i u finalu u kojemu je pobijedila ekipa „Štefan“ (Ernest Malarić, Davor Presečki, Bojan Podgajski i Dejan Hmelina),  a drugo mjesto osvojila je ekipa „Prijatelji“ (Tomislav Jagić, Marko Maloić i Marko Loparić). Najbolji u zgodicima s centra bio je Leo Đurđević, a najbolji strijelac turnira Emanuel Andreić s 9 pogodaka. Sudjelovali su igrači iz svih krajeva Varaždinske i okolnih županija te su tribine do samog kraja bile popunjene.

Subota je bila rezervirana za biciklijadu „Po zagorskim bregima“. Vozilo se vilinskom špicom, a ukupno je sudjelovalo 40-ak biciklista svih dobnih skupina. Nakon bicikliranja, na Vudelju su sudionici predahnuli uz dobru hranu i piće.

U večernjim satima krenuli su dugoočekivani koncerti. Atmosferu prije koncerta grupe Aerodrom zagrijali su bendovi Genova, Fajrunt (Dominik Sever) te Treća smjena s gostom Tomislavom Golubanom. Već na nastupu demo bendova, Gradski park u Lepoglavi bio je pun gotovo do kraja, a čekalo se samo jedno: nastup Aerodroma. Dečki su krenuli od 23 sata i izveli 25 pjesama od kojih je većinu publika pjevala zajedno s njima, poput: „Zamisli život“. „Tvoje lice“, „Divljakuša“, „Usne vrele višnje“, „24 sata“, „Fratello“, „A šta da radim“, „Što si u kavu stavila“ i zadnja, „Stavi pravu stvar“. Budući da je publika bend zvala na bis, izveli su još četiri sjajne pjesme (Slatka mala stvar, Lijepe žene prolaze, Stand by me i Fa fa la). Nastupom su definitivno pokazali zbog čega su desetljećima na sceni te prepoznati kao legende domaće rock scene.

Na zadnjem danu Jailhouse Festivala održane su sportske igre na kojima se moglo boćati, igrati stolni tenis i golf. U večernjim satima Pamela Konjevod održala je putopisno predavanje opisavši svoje doživljaje u brojnim zemljama svijeta, ali i alternativne načine putovanja poput couch – surfinga. Zadnji događaj na festivalu bio je nastup stand – up komičara Vlatka Štampara koji je više od dva sata nasmijavao brojnu publiku.

Podsjetimo, festival je organizirala Nezavisna udruga mladih te je u provedbi festivala pomogalo više od 40 volontera. Glavni pokrovitelj Festivala bio je grad Lepoglava, a partner TKIC uz podršku brojnih sponzora. Kroz 10 dana održane su zabavne, ali i kulturne, sportske i edukativne aktivnosti. Organizatori se zahvaljuju svima na dolasku te vas unaprijed pozivaju na iduće izdanje Jailhouse Festivala.

Izvor:
Foto: Jailhouse festival

Život i društvo

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo godišnju skupštinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo je u petak 22. ožujka, svoju redovnu godišnju skupštinu.

Ovogodišnja skupština, 65. po redu održana je u prostorijama hotela „Turist“ u Varaždinu. Na skupštini je od 167 redovnih i trenutno aktivnih članova bilo prisutno 72 člana.

Osim njih Skupštini su nazočili  uvaženi gosti, predstavnici DGIT Međimurje, zatim Nina Lovrec Dražin, dipl. ing. građ., predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Nenad Petrović, mag. ing. geoing. predsjednik Hrvatskog društva inženjera geotehnike te Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji su se prigodnim pozdravnim govorima obratili svima prisutnima.

Samu skupštinu vodila je u svojstvu članice DGIT Varaždin, Mirna Amadori, dipl. ing. građ, aktualna predsjednica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Na Skupštini su podnesena sva izvješća koja su jednoglasno prihvaćena, te su doneseni i usvojeni plan rada i financijski plan za ovu godinu.

Nakon Skupštine organizirana je već tradicionalno zajednička večera i druženje uz pratnju tamburaša.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prijemom roditelja i novorođenih beba započelo ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uoči blagdana svetog Jurja, zaštitnika Općine Maruševec u prostorijama Općine Maruševec načelnik Mario Klapša ugostio je roditelje i bebe koje su se rodile u posljednjih nekoliko mjeseci od zadnjeg primanja krajem prošle godine.

Općina Maruševec bogatija je za deset stanovnika čijim je roditeljima u ovoj slatkoj prigodi načelnik Klapša čestitao na prinovama u nadi da će oni svoje djetinjstvo, odrastanje i život pun zdravlja i uspjeha ostvariti na području Općine.

– Maruševec je danas sredina koja aktivno o svojim stanovnicima vodi brigu od njihovog rođenja. Demografska slika Hrvatske je nažalost sumorna, zato su od posebne važnosti upravo mlade obitelji kojima Općina Maruševec izlazi u susret kroz čitav niz potpora. Naknade za novorođene bebe, sufinanciranje cijene dječjih vrtića, autobusnog prijevoza učenika, produženog boravka u školi, škole plivanja, nagrade za darovite učenike, stipendije i druga ulaganja u školstvo samo su neke od mjera kojima nastojimo privući i zadržati mlade ljude u našoj zajednici – istaknuo je prigodom druženja s mladima načelnik Mario Klapša.

Uoči prijema, Općina Maruševec je svojim mladim obiteljima uputila prigodne financijske potpore za novorođenčad u iznosu od 275 eura za prvo, 350 eura za drugo i 500 eura za svako sljedeće dijete.

Uz ranije spomenute mjere, Općina Maruševec je i ove godine osigurala proračunska sredstva za mlade koje na ovom području žele nastaviti ili krenuti u obiteljski život kroz potpore za kupnju ili adaptaciju nekretnina.

Također, kroz dosad značajna ulaganja u novu Stambenu zonu u Donjem Ladanju, u narednom periodu pružit će se svim zainteresiranima infrastrukturno opremljeni prostor za formiranje novih stambenih jedinica, budući da interes za ostanak i doseljavanje na područje Općine Maruševec ne jenjava.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje