Povežite se s nama

U fokusu

Ovo treba izbrisati pliz

Objavljeno:

- dana

NJEGOVATELJICE

U varaždinskoj je bolnici danas obilježen Međunarodni dan sestrinstva uz već tradicionalnu izložbu slika sadašnjih i bivših djelatnika bolnice.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja, na datum rođenja slavne Florence Nightingale, začetnice sestrinstva kao suvremene profesije.

, 12. svibnja, obilježit će se u Općoj bolnici Varaždin

pod sloganom „Sestrinski glas za zdrav život“.

U petak, 12. svibnja 2017. godine , od 10,00 do 12,00 sati, u organizaciji Hrvatske

udruge medicinskih sestara mjeriti će se krvni tlak i šećer u predvorju Službe za

interne bolesti, u Mramornoj dvorani Službe za kirurške bolesti te u poliklinici Službe

Novi Marof.

U 12,00 sati na Sveučilištu Sjever predavanje o eksplantacijskom programu u Općoj

bolnici Varaždin održat će Ksenija Kukec, dipl. med. tech.

U 13,00 sati početi će središnja proslava Međunarodnog dana sestrinstva

otvaranjem izložbe slika zaposlenika i umirovljenika Opće bolnice Varaždin u

predvorju Službe za interne bolesti

Pozivamo predstavnike medija da nam se pridruže u 13.00 sati u predvorju Interne

na otvaranju spomenute izložbe uz pozdravne riječi predstavnika Opće bolnice

Varaždin.

Tom prilikom

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje