Povežite se s nama

Život i društvo

Obrtu Zvonka Pošpaića isplaćeno 398.000 kuna iz IPARD-a za izgradnju novih proizvodnih pogona i skladišta

Objavljeno:

- dana

STIGLI NOVCI UZ POMOĆ AZRA-E

Obrtu za izradu pletene i drvene galanterije Zvonko Pošpaić isplaćeno je 398.000 kuna za izgradnju novog pogona za proizvodnju, skladištenje i izložbenog prostora drvene i pletene galanterije.

Novce je isplatila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u sklopu mjere 302 “Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti” IPARD programa. Ovo je, inače, drugi projekt koji su uspješno aplicirali na EU natječaj uz pomoć Agencije za razvoj Varaždinske županije (AZRA).

Za prvi projekt dobili 60.000 kuna

– Prvi projekt, za koji smo dobili 60.000 tisuća kuna, bio je u sklopu prijave na Poduzetnički impuls, a sredstva smo utrošili na kupnju novog stroja koji unaprjeđuje proces obrade materijala potrebnog za izradu novog proizvoda te za provedbu marketinških aktivnosti. Svakako treba naglasiti da je IPARD program puno zahtjevniji nego što je bio Poduzetnički impuls i zato smo veoma ponosni što smo uspjeli zadovoljiti sve zahtjeve Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, pri čemu nam je uvelike pomogla AZRA – istaknuo je Pošpaić.

Direktor AZRA-e Krunoslav Lukačić pozvao je i sve ostale poduzetnike koji imaju potrebu za ulaganjem u svoje poduzeće, bilo putem izgradnje proizvodnih kapaciteta ili putem nabavke potrebne opreme, da se jave u AZRA-u te da iskoriste mogućnosti koje su im na raspolaganju

Izvor: Facebook/Drvenarija Pošpaić
Foto: ILUSTRACIJA/Izvor:

Život i društvo

U akciji u Maruševcu prikupljena 31 doza krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. prosinca, uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale koji su se htjeli pridružiti akciji.

Akciji je pristupilo 36 darivatelja i prikupljena je 31 doza dragocjene tekućine.

– Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja. Čestitke našem novom darivatelju. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! – rekli su iz GDCK-a Ivanec, zahvalivši svima koji daruju krv.

Iduća akcija održat će se 14. prosinca od 8:30 do 13 sati za muškarce šireg ivanečkog područja, kao i sve ostale darivatelje koji se žele priključiti akciji darivanja krvi, najavili su iz Crvenoga križa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dječjem vrtiću Lepoglava 1,1 milijun kuna za unaprjeđenje usluga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ne samo slatki paketi kojima je Grad Lepoglava na blagdan svetog Nikole darivao vrtićke mališane, osmijehe i radost svih u Dječjem vrtiću Lepoglava izmamio je još jedan dar.

Gradonačelnik Marijan Škvarić ravnateljici Dječjeg vrtića Lepoglava Valentini Husnjak Ribić uručio je odluku o financiranju projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava”, vrijednog 1.120.338 kuna.

Odluka o financiranju projekta na gradsku je adresu stigla iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike koje je provelo natječaj za financiranje projekata unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. U okviru navedenog natječaja odobreno je financiranje projekta, i to u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova, koji će Dječjem vrtiću Lepoglava omogućiti pokretanje novih programskih sadržaja kao i nova zapošljavanja.

– Nakon što smo uredili i nadogradili objekt Dječjeg vrtića Lepoglava, dobivši pri tom jedan moderan i funkcionalan prostor koji zadovoljava najviše vrtićke standarde, nastavljamo s ulaganjima u Dječji vrtić Lepoglava, ovaj put u proširivanje programskih sadržaja. I u ovom ćemo slučaju to učiniti sredstvima koja smo osigurali iz drugih izvora – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić najavivši još dva projekta koji će povećati vrtićke programske sadržaje.

– Dječji vrtić Lepoglava ući će u županijski program centara izvrsnosti. Pored toga, početkom iduće godine planiramo pokrenuti programa u okviru kojeg će se vrtićki mališani, u većoj mjeri i pod vodstvom stručnih trenera, baviti tjelesnim aktivnostima. To je izuzetno važno za zdravlje mališana koji su također osjetili posljedice ograničenja kretanja, druženja i bavljenja sportskim aktivnostima zbog opasnosti od širenja virusa COVID-19 – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje