Povežite se s nama

Sport

Uz pomoć Varaždina želim na Olimpijske igre u Rio

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Sam Mabey, osamnaestogodišnji mladi engleski stolnoteniski reprezentaivac odnedavno je član varaždinskog STK Starr, koji će se u narednoj sezoni natjecati u hrvatskoj Superligi ali i Srednjeeuropskoj ligi. 

Nakon sezone u Njemačkoj ligi i rada sa slovenskim trenerima ovaj mladi visoko motivirani igrač, željan napretka odlučio se za rad u sportskom kolektivu Ronalda Ređepa. Sam je vrlo cijenjen od strane suigrača kao vrijedan radnik koji ne propušta treninge niti priliku da nauči nešto novo. Voli i druge sportive, naročito nogomet te glazbu i druženje s vršnjacima.

Ambicije

Gdje ste trenirali u Velikoj Britaniji?
Posljednje dvije godine trenirao sam na Grantham stolnoteniskoj akademiji, a ove godine smo dobili novog trenera Matjaž Šercera. Matjaz je bio sjajan i jako puno je doprinjeo mom napretku.
Kao član mlade engleske reprezentacije imao sam priliku trenirati u kampu s drugim članovima reprezentacije u trening kampovima u Velikoj Britaniji i inozemstvu.
Za koju ste ekipu nastupali prošle sezone?
Igrao sam za njemački klub TTC Werden, to je bilo veliko iskustvo za mene jer sam imao priliku igrati protiv mnogo različitih igrača.
Izgubio sam samo dva susreta prošle sezone a posebno sam zapamtio posljednju utakmicu u kojoj smo pobijedili našeg najbližeg suparnika. Moji roditelji su došli da me gledaju i to je bila velika noć.
Koji je vaš trenutni rejting u Velikoj Britaniji?
Trenutno sam treći u juniorskoj konkurenciji, peti u U21 i 20. na seniorskoj ljestvici.
Moj cilj za ovu sezonu je ući u top 10 seniora u Velikoj Britaniji.
Koji su vam dugoročni ciljevi?
Cilj mi je da nastupim na Olimpijskim igrama 2016. godine za Veliku Britaniju, da budem najbolji igrač u Europi iI da igram stolni tenis profedsionalno cijelu sportsku karijeru.
Zašto ste se odlučili preseliti u Sloveniju?
U posljednje dvije godine video sam napredak u kod slovenskih junior. Među njima ima potencijalnih osvajača medalja na europskim prvenstvima. Imaju tri, četiri vrlo dobra mlada igrača. Za mene je vrlo važno da treniram I da se natječem s njima jer će mi to sigurno povećati moju kvalitetu koju ću u svakodnevnom igranju s njima podignuti na višu razinu. Došao sam na akademiju u svibnju, i upoznao sam njihovog trener aJose Uhra, s kojim sam bio vrlo impresioniran. Slovenije je lijepa zemlja, ali ja gledam dalje.

Nogomet

Zanimaju li vas drugi sportovi?
Volim igrati nogomet, kao mlađi pohađao sam nogometnu akademiju FC Birmingham City, ali sam je napustio nakon pet godina, te sam se zatim usredotočio na stolni tenis.
Što očekujete od igranja u hrvatskoj ligi?
Vrlo sam uzbuđen, znam da ću igrati u jakoj ligi, ali uživam u izazovima. Radujem se susretu s mojim novim suigračima i nadam se da možemo imati uspješnu sezonu.

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje