Povežite se s nama

Međimurje

Uz poruke s kalendara koje su izradili učenici pozitivno u novu 2018. godinu

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

“Budi strpljiv, za neke je stvari potrebno vremena”, “Misli pozitivno!”, “Ako uvijek govoriš istinu, nikad ne moraš paziti što govoriš”, “Učini nemoguće mogućim!” – samo su neke od poruka s kalendara za 2018. godinu koji su, u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, izrađivali učenici osnovnih i srednjih škola s područja Međimurske županije.
 

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca i u tom je razdoblju održan niz aktivnosti u sklopu Školskoga preventivnog programa na mnogim međimurskim školama.

Svečano u Šenkovcu

OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec bila je domaćin završnog obilježavanja aktivnosti povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti. U toj je školi postavljena izložba kalendara gotovo svih osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. Uz suorganizaciju Zavoda za javno zdravstvo i financijsku potporu Međimurske županije održan je prigodni program.

Na početku programa uzvanicima su se obratili Vladimir Novak, ravnatelj škole, Saša Horvat, načelnik Općine Šenkovec, Diana Uvodić-Đurić, zamjenica ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, županijska koordinatorica školskih preventivnih programa Andreja Zadravec Baranašić i zamjenica župana Sandra Herman, ujedno i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, koja je najavila da će biti potpisan protokol o suradnji između Županijskog povjerenstva i Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Na dar magnetići

– Jedini smo istaknuti kao primjer dobre prakse u Hrvatskoj, a ujedno smo i jedina županija u kojoj se provodi pilot-projekt upravo na modelu ranog upozoravanja borbe protiv ovisnosti o novim drogama – rekla je Herman.

Ono što Međimursku županiju čini posebnom i inovativnom u ovom segmentu svakako je povezanost institucija na području Međimurske županije, a u samu akciju uključuju se sve mlađe dobne skupine djece i provode treninzi životnih vještina te upravo ta zajednička sinergija daje hvalevrijedne rezultate.

Načelnik Općine Šenkovec Horvat istaknuo je da je izrazito ponosan na sve učenike OŠ Šenkovec, ali i sve koji su se uključili u akciju, dok je ravnatelj škole Novak dodao da su iznimno ponosni što je upravo njihova škola domaćin ovoga hvalevrijednog obilježavanja te što na taj način mogu dati svoj doprinos.

U sklopu programa Ivana Šimunić, psihologinja iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, održala je predavanje o važnosti i moći pozitivnog razmišljanja. Središnji dio događanja bila je kazališna predstava #generacija, koju su izveli glumci iz Kazališta “Tirena” iz Zagreba, koji su učenicima na zanimljiv način govori o utjecaju tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Riječ je o jednoj iz niza predstava Kazališta “Tirena” iz Zagreba koje se bave tinejdžerskim problemima. Predstave su posebno osmišljene s ciljem da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja.

Sudionici završne svečanosti, učenici i njihovi mentori, dobili su i magnetiće s pozitivnim porukama koje je izradila Terapijska zajednica “Cenacolo”. Program su vodile Katja Premuš i Lea Petković uz vodstvo Andreje Zadravec-Baranašić, voditeljice Školskoga preventivnog programa Međimurske županije, i Ivane Kirić Balažić, pedagoginje škole.

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje