Povežite se s nama

Međimurje

Uz prijevoz na nastavu, od ove godine osigurani novci i za prijevoz đaka na predstave!

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu su potpisani ugovori o prijevozu učenika osnovnih škola na području Grada.

Javni poziv za prijevoz raspisan je još u lipnju ove godine, a posao vrijedan 1.550.250 kuna dobile su četiri tvrtke okupljene u Zajednicu ponuditelja: Rudi- express, Autobusni prijevoznik Josip Baliga, Rob Toni i Autobusni prijevoznik Ivo express. Osim ugovora koji su potpisani s prijevoznicima, potpisan je i okvirni sporazum koji obuhvaća prijevoz za ovu i sljedeću školsku godinu. Temeljem ovih ugovora, prijevoz je osiguran za 521 učenika, polaznika I. osnovne škole Čakovec, Osnovne škole Ivanovec i Osnovne škole Kuršanec. Ove godine uvedena je i jedna novost vezana uz prijevoz učenika. Naime, prijevoz će se osim za potrebe redovne nastave, prvi put obavljati i za potrebe provedbe različitih aktivnosti. To konkretno znači da svaka od triju škola ima „na raspolaganju“ 1.000 kuna godišnje, odnosno 2.000 kuna u dvije godine, za prijevoz učenika na kazališne predstave, sportska i ostala natjecanja i programe po vlastitom izboru.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Koronavirus: Međimurska županija broji 211 novozaraženih, preminula jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid, ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 434 uzoraka, od čega su evidentirana 202 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 46,5% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljeno je 9 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 149 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 944. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 88 484 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 121 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 13 osoba, otpušteno je 11 osoba, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminula je 1 osoba, muška osoba stara 70 godina.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog od 9:00 do 13:30 sati. U subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Međimurje

Božićni koncert Marka Tolje 16. prosinca u Prelogu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Božićni koncert u Prelogu ove će godine održati popularni Marko Tolja.

Marko Tolja jedan je od naših najboljih vokala i dobitnik brojnih glazbenih nagrada. Uz prepoznatljivi autorski pop repertoar, strastveni je zaljubljenik u swing glazbu. Program će biti ispunjen popularnim božićnim pjesmama, ali i njegovim uspješnicama.

Koncert će biti održan u četvrtak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati. Ulaz je moguć samo uz ulaznicu, koja se može nabaviti svakog dana, od petka, 10. prosinca, u Upravi Grada Preloga, od 7 do 16 sati.

Koncert će biti održan sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te će posjet koncertu biti moguć samo sa EU digitalnom COVID potvrdom uz obvezno korištenje medicinske maske ili maske za lice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje