Povežite se s nama

Život i društvo

Uživajte u filmovima na otvorenom: danas dođite na Carol!

Objavljeno:

- dana

ZA FILMOLJUPCE

I ovog ljeta možete uživati u filmovima na otvorenom u sklopu Ljetnog kina Galerija.

Ove godine ljetno kino se održava u atriju Starog grada, a počinje već ove nedjelje, 3. srpnja I potrajat će sve do 4. kolovoza.  

Dokumentarni i igrani filmovi

Filmovi su na rasporedu u četvrtak i nedjelju: četvrtom se prikazuju aktualni europski dokumentarni filmovi u sklopu platforme KineDok, a nedjeljom igrani filmovi.  Ljetno kino ove nedjelje otvara film Carol koji je osvojio čak šest nominacija za Oscara.

Sve projekcije počinju u 21.15 sati. Ulaznice su 10 kuna za dokumentarne i 15 kuna za igrane filmove,  a mogu se kupiti na ulazu u atrij Starog grada. Svi koji imaju godišnje iskaznice kina Galerija i oni koji na projekciju dođu u majici kina “ne idem u kino zbog kok(ic)a” (koja se može kupiti za 50 kuna na ulazu u atrij Starog grada), mogu filmove gledati besplatno.

U slučaju kiše projekcija će biti u kinu Galerija u istom terminu.

Ljetno kino Galerija održava se u sklopu Ljeta u Varaždinu kojeg organizira TZ grada Varaždina uz pomoć Gradskog muzeja Varaždin i Koncertnog ureda Varaždin. 

Raspored:

3. srpnja, nedjelja u 21:15 h / Carol

7. srpnja, četvrtak u 21:15 h / Amerika

10. srpnja, nedjelja u 21:15 h / Spotlight

14. srpnja, četvrtak u 21:15 h / Braća po pjesmi

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Grad Varaždin daje potpore poljoprivrednicima, evo kako se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je sedam javnih poziva za poljoprivrednike s područja Grada Varaždina za 2023. godinu.

A) Sufinanciranje programa samoopskrbnog poljoprivrednog gospodarstva (SOPG), obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) te udruga i zadruga –  ukupno raspoloživo 5.400,00 EUR

B) Sufinanciranje izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda na Gradskoj tržnici u Varaždinu za samoopskrbna obiteljska poljoprivredna gospodarstva (SOPG) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

C) Sufinanciranje nabave nove opreme za preradu i pakiranje poljoprivrednih proizvoda – ukupno raspoloživo 19.900,00 EUR

D) Sufinanciranje okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 13.300,00 EUR

E) Sufinanciranje prihrane pčelinjih zajednica – ukupno raspoloživo 10.700,00 EUR

F) Sufinanciranje nabave i postavljanje novih plastenika ili staklenika na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 6.700,00  EUR

G) Sufinanciranje projektne dokumentacije za prijavu projekata na natječaje nacionalnih i međunarodnih fondova – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

Poljoprivrednicima je na raspolaganju ukupno 69.400,00 EUR kroz sedam mjera koje direktno pomažu poboljšanja razvoja poljoprivredne proizvodnje te poticanja konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača na području Grada Varaždina.  

Javni pozivi objavljeni su na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina, a rok prijave za sve pozive je 15. prosinca 2023. godine.

 Sve informacije mogu se dobiti isključivo pisanim putem na e-mail adresu [email protected].

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje