Povežite se s nama

Život i društvo

Uživajte u filmovima na otvorenom: danas dođite na Carol!

Objavljeno:

- dana

ZA FILMOLJUPCE

I ovog ljeta možete uživati u filmovima na otvorenom u sklopu Ljetnog kina Galerija.

Ove godine ljetno kino se održava u atriju Starog grada, a počinje već ove nedjelje, 3. srpnja I potrajat će sve do 4. kolovoza.  

Dokumentarni i igrani filmovi

Filmovi su na rasporedu u četvrtak i nedjelju: četvrtom se prikazuju aktualni europski dokumentarni filmovi u sklopu platforme KineDok, a nedjeljom igrani filmovi.  Ljetno kino ove nedjelje otvara film Carol koji je osvojio čak šest nominacija za Oscara.

Sve projekcije počinju u 21.15 sati. Ulaznice su 10 kuna za dokumentarne i 15 kuna za igrane filmove,  a mogu se kupiti na ulazu u atrij Starog grada. Svi koji imaju godišnje iskaznice kina Galerija i oni koji na projekciju dođu u majici kina “ne idem u kino zbog kok(ic)a” (koja se može kupiti za 50 kuna na ulazu u atrij Starog grada), mogu filmove gledati besplatno.

U slučaju kiše projekcija će biti u kinu Galerija u istom terminu.

Ljetno kino Galerija održava se u sklopu Ljeta u Varaždinu kojeg organizira TZ grada Varaždina uz pomoć Gradskog muzeja Varaždin i Koncertnog ureda Varaždin. 

Raspored:

3. srpnja, nedjelja u 21:15 h / Carol

7. srpnja, četvrtak u 21:15 h / Amerika

10. srpnja, nedjelja u 21:15 h / Spotlight

14. srpnja, četvrtak u 21:15 h / Braća po pjesmi

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Svi su pozvani na subotnju “Biciklijadu općine Sračinec”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec

Općina Sračinec pozvala je sve mještane i ostale zainteresirane da se u subotu, 21. svibnja, pridruže velikoj “Biciklijadi općine Sračinec”, koja se održava povodom Dana obitelji.

Kao i inače, okupljanje je kod Doma kulture Sračinec gdje u 10 sati, zatim se polako u koloni vozi kroz Sračinec, Svibovec Podravski i do cilja kod starog korita rijeke Drave.

Kod kućica je osigurano osvježenje uz hranu i prigodno družiti.

Važna napomena – djeca sudjeluju uz obaveznu pratnju roditelja.

Dođite u što većem broju, provedimo zajedno dan u prirodi, poziv je iz Sračinca.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Učenici Srednje škole Novi Marof na terenskoj nastavi posjetili NP Sjeverni Velebit, Senj i Crikvenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici 1.G, 2.G, 3.G, 4.G i 4.E razreda Srednje škole Novi Marof sudjelovali su u petak, 13. svibnja, na terenskoj nastavi u okviru koje su posjetili NP Sjeverni Velebit, informacijski centar „Kuća Velebita“, meteorološku postaju Zavižan, vrh Vučjaki, Velebitski botanički vrt, zatim Senj s tvrđavom Nehaj i Parkom senjskih književnika te Crikvenicu, gdje su bili u Aquariumu.

U NP Sjeverni Velebit učenici su saznali o obilježjima planine Velebit, klimi, biljnim i životinjskim vrstama i staništima, kulturnoj baštini, geologiji i podzemlju. Kod planinarskog doma Zavižan su se upoznali s radom meteorološke postaje te vremenskim ćudima Zavižana.

Popevši se na vrh Vučjak otvorio se prekrasan pogled na kvarnerske otoke i prostor NP Sjeverni Velebit. U Velebitskom botaničkom vrtu naučili su o velebitskim endemima te prošetali oko Balinovačke ponikve.

Slijedio je silazak do Sjevernog hrvatskog primorja, u kojem su učenici posjetili gradove Senj i Crikvenicu. U Senju su obišli znamenitu uskočku tvrđavu Nehaj iz 16. stoljeća i Park senjskih književnika te su prošli pored Sunčanika, odnosno sunčanog sata koji je postavljen na mjestu gdje prolazi 45. paralela. U Crikvenici su posjetili Aquarium s posebno zanimljivim ribama Jadrana i tropskih mora.

 –Tijekom ove terenske nastave učenici su kroz različite oblike edukacije (stručna vodstva, vlastita izlaganja, demonstracija na terenu, materijali u terenskoj knjižici i drugo) naučili i ponovili gradiva iz geografije, povijesti, biologije i hrvatskog jezika. Terenskom nastavom kao oblikom izvanučioničke nastave učenici su u izvornoj stvarnosti i uz istraživačko učenje i raznolikost sadržaja na zabavniji način doživjeli nastavne sadržaje, a pritom se družili i međusobno bolje upoznali. Veselimo se idućoj terenskoj nastavi – objašnjavaju iz Škole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje