PU krapinsko-zagorska objavila je uzrok jučerašnjeg požara na objektima Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Do požara je došlo tijekom noći s 12. na 13. listopada, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Marija Bistrica, Javne vatrogasne postrojbe Zabok, te Dobrovoljna vatrogasna društva iz Marije Bistrice, Laza Bistričkog i Tugonice-Podgrađe.

U požaru su u potpunosti izgorjele tri gospodarske zgrade, dok je na jednoj gospodarskoj zgradi u potpunosti izgorjelo krovište.

– Obavljenim očevidom na mjestu događaja koji su obavili inspektori zaštite od požara i eksplozija i vještaci za požare i eksplozije Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed zapaljene plastične kante za otpad od odbačenog neugašenog lampiona, nakon čega se vatra proširila na drveni okvir prozora te na krovišta objekata. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na nekoliko milijuna kuna – ističu iz PU krapinsko-zagorske.

Komentari

Komentara