Povežite se s nama

Život i društvo

Uz V. OŠ Varaždin izgrađen nogostup, ove godine i uređenje prečaca koji vodi do škole?

Objavljeno:

- dana

Učenici V. OŠ dobili su nogostup uz rub prilazne ceste koja se nalazi na južnoj strani dvorišta.

Nogostup je izgrađen uz pomoć donacija Marlex-a i izviđača Sirius.

Kako je ulica u kojoj se nalazi V. OŠ odvojak ulice Frana Kurelca, tijekom godina suočavali smo se sa sve većim problemom nesnosnih gužvi koja ugrožavaju sigurnost djece jer građani parkiraju svoje automobile dok većina roditelja dovoze svoju djecu autima pred školu. Dobili smo suglasnost od Upravnog odjela za komunalni odjel, urbanizam i zaštitu okoline, nakon čega su započeli radovi – rekao je Mario Šipek, ravnatelj V. OŠ.

Osim što je poboljšana sigurnost učenika, nogostup mogu koristiti i građani. No, to nije sve što se planira urediti u blizini škole.

– Predstoji nam izrada ništetnog puta na livadi uz zapadnu ogradu škole. Mnogi naši učenici livadu koriste kao prečac, no u ovo vrijeme livada je puna lokvi i blata. Ideja se svidjela  vlasnicima te su nam dali suglasnost, a uređenjem tog dijela imali bi koristi vlasnici, škola i šira društvena zajednica.  Nadamo se da ćemo uz pomoć roditelja i varaždinskih tvrtki ostvariti ove godine i taj dio kako bi našim učenicima omogućili siguran put – rekao je Šipek.

 

Život i društvo

U sklopu Erasmus + projekta u Varaždinu borave sudionici iz pet zemalja Europske unije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Erasmus + projekta “Knowing Sports, Outdoor Activities and Traditions” u gradu Varaždinu od 18. listopada do 22. listopada 2021. godine borave sudionici iz pet zemalja Europske unije, Francuske, Grčke, Makedonije, Turske i Portugala. 

Riječ je  o „sportskom“ projektu, a ciljevi projekta su razvoj interesa za sportske aktivnosti kod učenika te upoznavanje s kulturom i tradicijom zemalja partnera.

Svaka zemlja kroz ovaj projekt predstavila je sportove tipične za svoju zemlju. Domaćin sudionicima je Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti, odnosno Gimnazija Žiger.

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u ime Gradonačelnika Grada Varaždina sudionike su jučer, 21. listopada 2021. godine, pozdravile pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Goranka Grgić.

Sudionici iz navedenih pet zemalja izrazili su zadovoljstvo boravkom u Hrvatskoj i Gradu Varaždinu, a posebice ih se dojmila susretljivost i ljubaznost Varaždinki i Varaždinaca.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bivši gradonačelnik Varaždina postao predsjednik Uprave JANAF-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nadzorni odbor JANAF-a d.d. donio je 21. listopada odluku o imenovanju mr.sc. Stjepana Adanića za predsjednika Uprave toga Društva na mandat od četiri godine, a temeljem provedenog javnog natječaja.

HDZ-ovac Stjepan Adanić bio je gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. godine.

– Uvjeren sam da smo započeli novo razdoblje za JANAF u kojem ćemo diverzificirati poslovanje prema zelenoj ekonomiji i niskougljičnoj energetskoj tranziciji, osigurati dugoročnu održivost, dokazati nultu stopu toleranciju na korupciju te potvrditi našu ključnu stratešku ulogu u energetskoj opstojnosti Republike Hrvatske – izjavio je predsjednik Uprave Stjepan Adanić povodom imenovanja poručivši kako će zajednički sa članom Uprave Vladislavom Veselicom nastaviti s radom na rastu i razvoju kompanije na dobrobit svih zaposlenika i vlasnika kompanije.

O Stjepanu Adaniću

Mr.sc. Stjepan Adanić rođen je 1959. u Loboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine, a na istom je fakultetu završio postdiplomski studij 2012. godine.

Hrvatski je branitelj i ima čin brigadnog generala Hrvatske vojske.

Istaknuo se kao ratni gradonačelnik Varaždina od 1990. do 1992. i predsjednik Kriznog štaba 1991., kad je ostvarena jedna od prvih hrvatskih ratnih pobjeda i predaja 32. korpusa JNA. Predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenovao ga je 1991. pomoćnikom ministra obrane i pročelnikom Vojnog kabineta predsjednika RH. Bio je glavni pregovarač o odlasku JNA iz Zagreba i Republike Hrvatske, a kasnije i glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika, kad je sudjelovao u oslobađanju 2.500 ljudi iz srbijanskih koncentracijskih logora. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelj i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. U JANAF-u d.d. je od 1998. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje