Povežite se s nama

Događanja

VAFI će biti predstavljen na prestižnom filmskom festivalu u Sharjahu na Bliskom istoku!

Objavljeno:

- dana

VODITELJI VANIME USKORO U DRUŠTVU HOLIVUDSKIH ZVIJEZDA

Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin – VAFI bit će u predstavljen u Sharjahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na 3. internacionalnom bijenalu dječje umjetosti koji se održava od 25. studenoga 2012. do 25. siječnja 2013. godine.

Festival animiranog filma VAFI, kojeg je filmsko-kreativni studio VANIMA osnovao je 2010. godine u protekla tri izdanja mao je ukupno više od 500 prijava iz više od 30 zemalja cijelog svijeta, a do sada je bio predstavljen u Karlovcu, Hvaru, Nišu, Mariboru i Hirošimi (Japan).

Predstavljanje VAFI-ja i Varaždina

Voditelji VANIME, Sandra Malenica i Hrvoje Selec, u Sharjahu će predstaviti VAFI osobno. Naime, Internacionalni festival filma Dubai (DIFF), partnerski festival bijenalu, pokrio je putne troškove i smještaj za voditelje VANIME za vrijeme trajanja DIFF-a, od 8. do 16. prosinca 2012. godine. Bit će to prilika da se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima predstavi ne samo VAFI i Varaždin, već i hrvatsko audiovizualno stvaralaštvo i to na dva mjesta i dva različita, a opet srodna događaja.

To je prilika da se predstavi VAFI, Varaždin i hrvatsko audio audiovizualno stvaralaštvo.

The Dubai International Film Festival (DIFF) je najveći filmski festival Bliskog Istoka, Azije i Afrike, a slovi kao “istočni Cannes”. Od osnutka 2004. godine bio je odskočna daska za mnoge arapske filmaše, a festival redovito posjećuju i holivudske zvijezde.

Sharjah International Biennial For Children’s Arts u trećem izdanju veći je no ikad prije. S rekordnim brojem prijava dječje umjetnosti u tri kategorije (2D umjetnost, 3D umjestnost i novi mediji) iz cijelog svijeta svakako je na dobrom putu da postane centar svjetskog dječjeg stvaralaštva.

U istom periodu, od 9. – 16. prosinca 2012. godine VAFI će biti predstaljen i na Forumu dječje animacije u sklopu festivala Animateka/Mali slon u Mariboru, a predstavit će ga mladi voditelji VANIME – Karla Skok i Manuel Lazar. Dodajmo tome da je VAFI od ove godine otvorio, uz prijave animiranih filmova koja su radila djeca, i prijave za animirane filmove za djecu koje su radili odrasli. Filmovi za djecu prijavljivat će se pod programom VAFI SENIOR. 4. VAFI održat će se od 25. do 28. travnja 2013. godine, a partner će biti MTV Hrvatska.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje