Povežite se s nama

Život i društvo

Valentina Dimitrov Novosel primila nagradu Hrvatske udruge socijalnih radnika

Valentina Dimitrov Novosel

Objavljeno:

- dana

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada od strane Hrvatske udruge socijalnih radnika dodijeljene su plakete (nagrade) socijalnim radnicima, ustanovama socijalne skrbi, udrugama civilnog društva, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja, a njihovo djelovanje doprinosi razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada.

Ove godine od strane Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije kandidirani su Valentina Dimitrov Novosel, dipl.soc.radnici zaposlena u Centru za socijalnu skrb Varaždin i Udruga „Novi put“ iz Varaždina.

Plakete su dodijeljene ovim kandidatima 19. ožujka, na svečanosti održanoj u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Valentina Dimitrov Novosel, dipl.soc.radnica, od 2000. godine radi u Centru za socijalnu skrb Varaždin u Odjelu za tretman djece i mladih s problemima u ponašanju gdje su njena kreativnost, specifične vještine i stručnost posebno došle do izražaja u radu s djecom i mladima.

U tijeku svoje profesionalne karijere Dimitrov Novosel svojim je inicijativama bila „kotač promjena“ u našoj županiji, pa je tako njen inicijalni prijedlog s konkretnim pokazateljima bio prvi korak k otvaranju prenoćišta za beskućnike, današnju Udrugu Novi put.

Također aktivno sudjeluje u radu Kluba žena Varaždin od 2002. godine, a od 2010. do 2015. godine obnašala je funkciju predsjednice Kluba žena Varaždin. Kako je bila usmjerena na organiziranje konkretne pomoći ženama i djeci koja trpe nasilje u obitelji, bila je nositelj projekta „Mirna kuća“, što je kasnije poslužilo kao radni materijal gradskim čelnicima za otvaranje Doma za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“.
Kroz rad, volonterske aktivnosti, vođenje mjera obiteljsko-pravne zaštite, također se dodatno educirala te je 2014. godine završila edukaciju „Posredovanje u izvansudskoj nagodbi za mlade u sukobu sa zakonom“, a u praksi i dalje provodi postupke izvansudske postupke nagodbe između počinitelja kaznenog djela i oštećenog kaznenim dijelom.

Život i društvo

U Grani kod Novog Marofa gradi se nogostup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja na ŽC 2135 u Grani.

Tako će u tom naselju biti izgrađen nogostup.

Vrijednost radova je 298.065,94 kune s PDV-om, a bit će financirani sa 75 % od strane ŽUC-a i 25 % od Grada Novog Marofa.

Za izvođača je izabran najpovoljniji ponuditelj – Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a završetak radova očekuje se do kraja srpnja ove godine.

– Komunalna opremljenost naših naselja jedan je od važnih segmenata u koje ulažemo, u ovom slučaju sa županijskom ustanovom. Svakako treba dodati i drugu važnu stvar, a to je povećanje sigurnosti na županijskoj cesti izgradnjom nogostupa – naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U V. Toplicama uređena Ulica kralja Zvonimira, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama završen je još jedan veliki projekt vrijedan 1,1 milijun kuna – u potpunosti je uređena Ulica kralja Zvonimira.

Nastavak je to velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području grada, kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

Ulica kralja Zvonimira svečano je otvorena u ponedjeljak, 10. svibnja, uz nazočnost topličke gradonačelnice Dragice Ratković, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića te novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača.

– Neizmjerno sam radosna što smo uspjeli urediti i ovu ulicu u kojoj je doista bilo problema koje je trebalo što prije riješiti. Još  2018. godine HEP  je rekonstruirao električnu mrežu, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka. Sad smo priveli kraju sve radove, a MUP je financirao uređenje, asfaltiranje i proširenje ceste. To je financijski 674 tisuće kuna, od kojih nam je MUP odobrio 450 tisuća kuna, dok je ukupno u uređenje Ulice kralja Zvonimira uložen 1,1 milijun kuna – rekla je gradonačelnica Ratković, zahvalivši MUP-u.

– Mi smo već dobri i uhodani partneri jer na području Varaždinskih Toplica u našem mandatu iz MUP-a došlo 2,7 milijuna kuna i to za uređenje pješačke staze u Ulici Kralja Zvonimira  i uređenje pješačke staze uz županijsku cestu u Vrtlinovcu, a tu je i saniranje klizišta uz županijsku cestu u Svibovcu. Čekamo nove natječaje, a projekte imamo spremne – poručila je gradonačelnica.

Državni tajnik Katić naglasio je da hrvatska vlada i MUP žele biti, a najčešće i jesu,
partneri lokalnoj samoupravi.

– Kad lokalna samouprava osmisli projekte na dobrobit svojih građana, MUP se uvijek odazove. U Programu nacionalne sigurnosti cestovnog prometa koji se provodi već 20 godina, MUP je izdvojio za rekonstrukciju pojedinih dionica, u prometnom smislu najviše opasnih i kritičnih mjesta, oko 110 milijuna kuna, a u zadnjih pet godina taj broj se sve više povećava. Vrijedi naglasiti da se ne popravljaju i rekonstruiraju samo ona mjesta gdje su se već dogodile prometne nesreće, nego se i preventivno djeluje da se nesreće ne bi dogodile. Kad se izgubi ljudski život, kad se uništi imovina velike vrijednosti, to nitko ne može vratiti – zaključio je Katić.

Čestitavši gradonačelnici Ratković na još jednom uspješnom projektu u Varaždinskim Toplicama, Siniša Jenkač naglasio je da kao gradonačelnik vrlo dobro zna kako je takav posao težak i mukotrpan.
– Čestitam i Ministarstvu što lokalnim samoupravama pomaže upravo na ovakvim projektima. Kao što je državni tajnik rekao, MUP je koncentriran na crne točke, na problematične dijelove naselja koji su opasni za prometovanje, posebno za pješake. Nadam se da s ovim programom idete dalje, da projekata ne nedostaje i da ćemo zajedno kao gradonačelnici susjedi agitirati prema Ministarstvu da osigura još više sredstava za ovaj naš kraj – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!