Povežite se s nama

Sport

Vanja Bojanić i Nikola Smolić pobjednici Ravna gora traila

Objavljeno:

- dana

Humanitarni karakter

Obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan prošlu su subotu postali jedinstvena trkačka staza na kojoj su se u sklopu utrke Red Bull Ravna gora Trail 2016 natjecala čak 75 trkača.

Start utrke bio je u Filićevom domu na Ravnoj gori. Staza je vodila šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga su se natjecatelji penjali na suprotni greben i njime se vraćali do Filićevog doma. Od doma se potom silazilo lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trčalo oko jezera. Nakon kruga oko jezera istim se putem vraćalo do cilja u Filićevom domu. 

Na Ravnoj gori su se trčale dvije utrke. “Velika” utrka bila je duga 28 kilometara i imala je 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Mežu ženama, najbolja je bila Vanja Bojanić. Drugo mjesto osvojila je Katja Rajačić a treće Matea Mamić. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Nikola Smolić, drugo mjesto zauzeo je Ivan Lovrenčić a trećeplasirani je bio Jože Župan.

“Malu” utrka je bila duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike. Od žena, najbolja je bila Maja Matačić. Drugo mjesto osvojila je Kristina Zajec a treće Andreja Migles. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Vladimir Slunjski. Drugi je bio Benyamin Vuk a treći Vanja Canjuga.

Najsjevernija gora Hrvatskog Zagorja tako je, i četvrtu godinu za redom, privukla je zaljubljenike u planinsko trčanje iz Varaždinske, ali i okolnih županija. U organizaciji SRD 315 Sjeverozapad tako se proteklu subotu trčalo najljepšim predjelima Ravne gore, na zadovoljstvo brojnih zadovoljnih trkača i okupljene publika.

Utrka Ravna gora trail je imala i humanitarni karakter. SRD 315 Sjeverozapad se priključio humanitarnoj akciji za pomoć Anji Pšag. Od svake startnine za utrku odvojeno je po 10kn, a na samoj utrci prikupljane su i dobrovoljne donacije.

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje