Povežite se s nama

Sport

Varaž„Bez obzira na prepreke i predrasude radimo sve više i bolje“

Objavljeno:

- dana

SPORT GLUHIH

Varaždinski športski savez gluhih u protekle dvije godine prolazi je teško razdoblje. Udruga gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije nepravedno ih je izbacila iz prostorija u Slavenskoj 22 i uz to iznenada je umrla dugogodišnja predsjednica Varaždinskog športskog saveza gluhih Nevenka Kolarić, pokretačka snaga svih aktivnosti na ovom području ali i u nacionalnom savezu.

 

Varaždinski športski savez gluhih preuzeo je novi predsjednik Milan Lugarić koji je pokrenuo sudski sport s Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije i dobio presudu a Varaždinski športski savez gluhih smjestio u sportskoj dvorani Graberje te nastavio s brojnim aktivnostima.

Spor s Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije, s kojima smo dijelili prostor u Slavenskoj 22 počeo s našom sumnjom u njihovo nesavjesno poslovanje, rekao je Milan Lugarić predsjednik Varaždinskog športskog saveza gluhih.  – Prikazano nam je da je neki namještaj koštao 97.000 kuna, a kad smo pitali o tome i drugim stavkama dobili odgovor te nismo imali sastanak s njima godinu i pol. Nije bilo niti redovnih godišnjih skupština kako to nalaže Statut Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije. Kad je i napokon i održan zajednički sastanak vodstvo Udruge krivo je prikazalo glasovanje a kako smo im smetali jer smo stalno nešto pitali i željeli da se poštiva Statut, izbacili su nas iz prostorija krajem veljače 2015. bez znanja Izvršnog odbora Udruge. Zatim smo podigli tužbu i sada smo dobili sudski spor. Od 2015. bili smo u prostorijama Zajednice sportskih udruga grada Varaždina u Graberju i na tome im hvala, posebno tajniku Patriku Koščaku te predsjednicima  Alenu Runcu i Goranu Vučetiću. Prošli tjedan smo dobili ključeve starih prostorija, pogledali smo naše kancelarije, vrlo su prljave i nema grijanja ali možemo se vratiti. Prema dogovoru plaćali bi polovicu režija ali ako opet bude hladni i bez grijanja ne znam koliko nam se to isplati. Jednu zimu prije nekoliko godine proveli smo tamo bez grijanja. Od 200 članova Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije oko četiri ili pet dolazi u njihove prostorije. Mi ćemo imati sastanak da se dogovorimo oko povratka u stare prostorije. Za sada djelujemo iz Graberja i nismo posustali bez obzira na sve te probleme, dodao je Lugarić.

 

Predsjednik Milan Lugarić i podpredsjednik Varaždinskog športskog saveza gluhih Vladimir Hajnš mole sve roditelje gluhe djece ih dovedu u Varaždinski športski savez gluhih te da se bave sportom.

– Bavljenjem sportom djeca se bolje se razvijaju u svakom pogledu a ako bude i rezultata to će im sigurno donijeti i izvjesnu financijsku dobit, dodao je Hajnš. – Neka dođu a mi ćemo im savjetovati i uputiti ih i u redovne klubove sa čujućima. Vrlo brzo mogu ući i u reprezentaciju u pojedinom sportu gluhih što im opet donosi nove benefite. Još jednom molimo roditelje de se ne srame svoje djece ako slabije čuju i neka ih dovedu u  Varaždinski športski savez gluhih u Graberje 31. 

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje