Povežite se s nama

Sport

Varaž„Bez obzira na prepreke i predrasude radimo sve više i bolje“

Objavljeno:

- dana

SPORT GLUHIH

Varaždinski športski savez gluhih u protekle dvije godine prolazi je teško razdoblje. Udruga gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije nepravedno ih je izbacila iz prostorija u Slavenskoj 22 i uz to iznenada je umrla dugogodišnja predsjednica Varaždinskog športskog saveza gluhih Nevenka Kolarić, pokretačka snaga svih aktivnosti na ovom području ali i u nacionalnom savezu.

 

Varaždinski športski savez gluhih preuzeo je novi predsjednik Milan Lugarić koji je pokrenuo sudski sport s Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije i dobio presudu a Varaždinski športski savez gluhih smjestio u sportskoj dvorani Graberje te nastavio s brojnim aktivnostima.

Spor s Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije, s kojima smo dijelili prostor u Slavenskoj 22 počeo s našom sumnjom u njihovo nesavjesno poslovanje, rekao je Milan Lugarić predsjednik Varaždinskog športskog saveza gluhih.  – Prikazano nam je da je neki namještaj koštao 97.000 kuna, a kad smo pitali o tome i drugim stavkama dobili odgovor te nismo imali sastanak s njima godinu i pol. Nije bilo niti redovnih godišnjih skupština kako to nalaže Statut Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije. Kad je i napokon i održan zajednički sastanak vodstvo Udruge krivo je prikazalo glasovanje a kako smo im smetali jer smo stalno nešto pitali i željeli da se poštiva Statut, izbacili su nas iz prostorija krajem veljače 2015. bez znanja Izvršnog odbora Udruge. Zatim smo podigli tužbu i sada smo dobili sudski spor. Od 2015. bili smo u prostorijama Zajednice sportskih udruga grada Varaždina u Graberju i na tome im hvala, posebno tajniku Patriku Koščaku te predsjednicima  Alenu Runcu i Goranu Vučetiću. Prošli tjedan smo dobili ključeve starih prostorija, pogledali smo naše kancelarije, vrlo su prljave i nema grijanja ali možemo se vratiti. Prema dogovoru plaćali bi polovicu režija ali ako opet bude hladni i bez grijanja ne znam koliko nam se to isplati. Jednu zimu prije nekoliko godine proveli smo tamo bez grijanja. Od 200 članova Udrugom gluhih i nagluhih Varaždina i Varaždinske županije oko četiri ili pet dolazi u njihove prostorije. Mi ćemo imati sastanak da se dogovorimo oko povratka u stare prostorije. Za sada djelujemo iz Graberja i nismo posustali bez obzira na sve te probleme, dodao je Lugarić.

 

Predsjednik Milan Lugarić i podpredsjednik Varaždinskog športskog saveza gluhih Vladimir Hajnš mole sve roditelje gluhe djece ih dovedu u Varaždinski športski savez gluhih te da se bave sportom.

– Bavljenjem sportom djeca se bolje se razvijaju u svakom pogledu a ako bude i rezultata to će im sigurno donijeti i izvjesnu financijsku dobit, dodao je Hajnš. – Neka dođu a mi ćemo im savjetovati i uputiti ih i u redovne klubove sa čujućima. Vrlo brzo mogu ući i u reprezentaciju u pojedinom sportu gluhih što im opet donosi nove benefite. Još jednom molimo roditelje de se ne srame svoje djece ako slabije čuju i neka ih dovedu u  Varaždinski športski savez gluhih u Graberje 31. 

Izvor:
Foto:

Sport

Nacionalno prvenstvo u pojedinačnom kronometru: državni prvaci su Fran Miholjević i Mia Radotić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pojedinačnim kronometrom počela su biciklistička nacionalna prvenstva kojima su od petka do nedjelje, od 24. do 26. lipnja, domaćini Varaždinska i Međimurska županija, a organizatori BD Sloga iz Varaždina i BK Kneginec, uz glavnog pokrovitelja Eurospin.

U organizaciji BK Kneginec na kružnoj stazi na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina od kružnog toka u Gornjem Knegincu do raskrižja kod Gojanca u petak je održano Nacionalno prvenstvo u pojedinačnom kronometru.

Nastupilo je 87 biciklista i biciklistica. U kategoriji elite državni su prvaci Fran Miholjević (Cycling Team Friuli) i Mia Radotić (BK Puls), u kategoriji juniora Nicolas Gojković (Team Fratelli Giorgi) te u kategoriji kadeta Luka Škara (BK Zadar) i Petra Čuklin (BK Fortica). Naslove u kategoriji veterana osvojili su Nikola Vrbanc (KASK), Boris Simić (BBK T-Rex), Tihomir Vrhoci (BK Benkovac) i Zvonimir Radotić (BK Puls), a u mlađim uzrasnim kategorijama do 15 godina Lovre Krošelj (BBK Orlov Krug) i Ema Vujasin (BK Zadar), do 14 godina Luka Srbić (BK Zadar) i do 13 godina Marko Dubravac (BK Sokol) i Korina Bonić (BK Sokol).

Start utrka nacionalnog prvenstva u pojedinačnom kronometru označio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec Marko Brezovec, a medalje su najuspješnijima uručili Robert Đuranec i Ivica Nemeček iz Športske zajednice Općine Gornji Kneginec.

U subotu i nedjelju održava se Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu kojem je organizator BD Sloga. Početnici i početnice te kadetkinje natječu se u subotu u Međimurskoj županiji, na stazi od Čakovca do Železne Gore i natrag. Start je u 12 sati kod trgovačkog centra Eurospin u Čakovcu (Obrtnička ulica 2). Na startu se očekuje međimurski župan Matija Posavec.

U nedjelju u Varaždinskoj županiji, za naslove prvaka i prvakinja Hrvatske vozit će kadeti, juniori i juniorke, seniori i seniorke te veterani. Start je u Svetom Iliji kod seoskog turizma Kod Barbare (Vinogradska 45), a kružna staza prolazi kroz Beletinec, Završje Podbelsko, Radovan, Lovrečan, Tužno, Črešnjevo i Beretinec s ciljem u Svetom Iliji. Nacionalno prvenstvo u 9 sati otvorit će varaždinski župan Anđelko Stričak.

Organizatori nacionalnih prvenstava su BD Sloga i BK Kneginec, glavni pokrovitelj Eurospin, a pokrovitelji Hrvatski biciklistički savez, Varaždinska županija, Međimurska županija, Općina Gornji Kneginec, Grad Čakovec, ASC d.d. Varaždin, Hidrogradnja d.o.o. Varaždin, Ducati komponenti d.o.o. Ludbreg, PZC Varaždin d.d., Pekara Klas i PU varaždinska.

Nastavite čitati

Sport

NK Zagorac poziva na revijalna utakmica Stari i Mladi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom proslave proštenja Presvetog Srca Isusovog, u subotu, 25. lipnja, s početko u 17:30 na igralištu nogometnog kluba NK Zagorac u Donjem Knegincu odigrat će se revijalna utakmica Stari i Mladi.

Ekipu Starih čine trenutni igrači Veterana NK Zagorca, a ekipu Mladih nekadašnji izdanci NK Zagorca, koji danas žare i pale u nekim drugim klubovima, zbog pripajanja seniorske ekipe klubu NK Dubravka.

Svi zaljubljenici u dobar nogomet, i simpatizeri kako nekadašnjeg tako i današnjeg NK Zagorca, pozvani su da se pridruže ovom događaju, uz razmjenu iskustava i sjećanja na stare dobre dane i događaja vezane uz voljeni klub.

Za sve posjetitelje osiguran je besplatan grah kao i ponuda osvježavajućih napitaka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje