Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 1.500 gledatelja odigrali bez pogodaka sa Šibenikom

Objavljeno:

- dana

2. HNL

Na stadionu Varteksa pred 1.500 gledatelja nogometaši Varaždina u sklopu 8. kola 2. HNL ugostili su Šibenik, a završilo je 0:0.

U prvom dijelu Varaždinci su imali blagu terensku inicijativu, no nisu je uspjeli kapitalizirati. Najbolju prigodu imali su u 42. minuti. Nakon kornera gostiju, Domagoj Drođžek je povukao kontru, dao loptu za Dejana Glavicu koji se otarasio čuvara i pucao iskosa iako je imao bolje rješenje – Drožđeka na povratnoj lopti. Glavica se u dobroj prigodi našao u 14. minuti, kada nije dobro zahvatio loptu, a u prvom dijelu Drožđek je pokušao s dva dalekometna pokušaja – jednim u šestoj, a drugim i 45. minuti.

Gosti su s druge strane najbolju priliku imali u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je njihov napadač Mihael Pongračić pucao glavom, ali vratar Varaždina Ivan Nevistić vršcima prstiju odbio je pokušao u korner. Opasan je od Šibenčana bio i veznjak Stipan Banić, koji je probao dalekometnim udarcima, no Nevistić je bio na visini zadatka.

Inicijativa

Na početku drugog dijela u dobroj prigodi našao se napadač Varaždina Glavica, no njegov pokušao blokirali su gostujući stoperi.  U 53. minuti Sačer je uposlio Drožđeka, koji je glavom pucao preko gola. Gosti su opasno zaprijetili sedam minuta kasnije preko Ivana Stanića s dvadesetak metara od gola.

U 76. minuti Varaždinci su bili vrlo blizu postizanju pogotka. Nakon asistencije Bamidelea, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Sačera, Golubar je pucao pokraj gola s desetak metara. U posljednjih 15 minuta varaždinski nogometaši su pritisnuli gosti i najbolju prigodu imali su u 89. minuti kada je na odbijenu loptu naletio Bamidele, no pucao je ravno u vratara Žitnjaka.

U sljedećem kolu nogometaši Marija Kovačevića gostuju kod Solina, a atmosferu s današnje utakmice pogledajte u fotogaleriji.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje