Dalić, Krajan, Garibović i Runac

Barokni grad jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji se može pohvaliti s čak četiri sportska izbornika.

Svima je već poznato da je Zlatko Dalić u svojem vatrenom debiju na klupi hrvatske nogometne reprezentacije stigao do slavlja u Ukrajini rezultatom 2:0. Dalić rođen u Livnu, koji već godinama živi u Varaždinu, nakon susreta istaknuo je da sve što je postignuo u trenerskoj karijeri postignuo zahvaljujući svojem radu i da ga nitko nikada nije gurao.

Drugi izbornik iz Varaždina je Željko Krajan. On je već pet godina za kormilom hrvatske muške teniske reprezentacije. Prošle godine Krajan je sa svojim pulenima igrao finale Davis kupa, no slavila je Argentina 3:2.

Treći izbornik iz Varaždina dolazi iz ne tako eksponiranog sporta – karatea. Riječ je o Esadu Garibović, treneru i predsjedniku Karate kluba Varaždin. On je hrvatsku seniorsku karate reprezentaciju preuzeo u kolovozu prošle godine. Esad Garibović dobro je poznat svim ljubiteljima sporta u Varaždinu i kao vrhunski sportaš, dobitnik brojnih nagrada među kojima su i tri za sportaša grada Varaždina. Kao trener u KK Varaždin izgradio je brojne mlade karatiste osvajače medalja na državnim, ali i međunarodnim natjecanjima.

Četvrti as je Alen Runac, trenutni izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije. U posljednje vrijeme je politički aktivan te je predsjednik Županijske skupštine s liste HDZ-a. Predsjednik je Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Izvor:
Foto: FOTOMONTAŽA REGIONALNI

Komentari

Komentara