Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždin: Gradskom Crvenom križu Reformisti donirali toplu obuću i odjeću

Objavljeno:

- dana

Županijska organizacija Narodne stranke – REFORMISTI odazvala se apelu Gradskog društva Crvenog križa Varaždin kojim su javnost zamolili za donaciju tople zimske odjeće i obuće. Tijekom proteklog tjedna, organizacije Reformista u županiji prikupljale su zimsku odjeću i obuću, kako bi korisnicima usluga Crvenog križa olakšali duge zimske dane koji su pred nama.

U akciju su se uključile gradske organizacije Reformista Varaždin, Varaždinske Toplice, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof, Lepoglava, te općinske organizacije Donja Voća, Maruševec, Cestica, Petrijanec, Sračinec, Martijanec i Sveti Đurđ.

Na području Ludbrega, u akciju prikupljanja potrebnih stvari, na inicijativu v.d. predsjednice Interesnog odbora žena Reformista Varaždinske županije Nikoline Magić-Lilek, uključili su se i članovi DVD-a Ludbreg, DVD-a Sigetec Ludbreški, vatrogasne zajednice Martijanec, Udruge žena Margareta Sigeca Ludbreškog kao i ostali stanovnici ludbreške regije.

Donaciju su u prostorije GDCK-a predali predsjednica Županijske organizacije REFORMISTA Varaždinske županije, Natalija Martinčević te potpredsjednici Valerija Paljak i Željko Bedeković.

– Apelu koji je uputilo GDCK Varaždin vrlo rado smo se odazvali jer smo itekako svjesni da je situacija u kojoj se trenutno nalazimo vrlo teška i da naši najugroženiji sugrađani trebaju pomoć. Naši predsjednici organizacija u vrlo kratko vrijeme aktivirali su članove u svojim lokalnim zajednicama te skupili znatnu količinu potrebne odjeće i obuće, na čemu im zahvaljujem. Također, zahvaljujem svim djelatnicima Crvenog križa na predanom radu i brizi za korisnike, jer bez njihova marljivog rada ni ova, samo jedna u nizu humanitarnih akcija, ne bi bila moguća. Reformisti će se i dalje rado odazivati na ovakve humanitarne akcije – poručila je Martinčević.

U ime GDCK-a, predstavnike Reformista dočekala je ravnateljica Sandra Mintas, te zahvalila na prikupljenim donacijama.

Život i društvo

Dalibor iz Požege poklanja presadnice stradalima u tuči: Prošao sam isto i želim pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jako nevrijeme u srijedu je pogodilo Varaždinsku županiju, a na području općina Veliki i Mali Bukovec padala je tuča veličine teniskih loptica. Ljudi se još nisu oporavili od prvotnog šoka, a već u noći s petka na subotu olujni vjetar i kiša stvorili su dodatne probleme.

Tuča je uzrokovala oštećenja na kućama, automobilima i gospodarskim objektima, a najgore su prošli poljoprivrednici. U samo nekoliko minuta ostali su bez svega, staklenici su potpuno razbijeni, plastenici oštećeni, a nasadi uništeni.

No, da u svakom zlu uvijek ima i nešto dobro pokazuje i velikodušnost Dalibora Kripa iz Požege.

On je odlučio pokloniti presadnice ljudima koji su sve izgubili u nevremenu.

– Ljudima s područja pogođenog nevremenom poklanjamo razne vrste presadnica – poručio je Dalibor. Kaže nam da suosjeća s tim ljudima jer je prošle godine prošao to isto.

– Znam kako je jer smo pretrpjeli ogromnu štetu kad nas je prošle godine u lipnju zahvatilo strašno nevrijeme. U jednom trenutku ti je uništeno sve što imaš – prisjeća se Dalibor. Zato je, kaže, odlučio pomoći. Poručio je ljudima da se slobodno jave i dođu po presadnice koje im trebaju. Apelira jedino da sami organiziraju prijevoz.

Svi kojima su nasadi uništeni u nevremenu i trebaju presadnice mogu se javiti Općini Veliki Bukovec na mail [email protected], a oni će dalje koordinirati s Daliborom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Pazite na papučicu gasa, policija najavljuje akciju i pojačani nadzor brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 30. svibnja u vremenu od 8 do 14 sati,  policijski službenici Policijske uprave varaždinske provodit će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje