Povežite se s nama

U fokusu

Varaždin: HNS ostao bez vijećnika u Gradskom vijeću i s tim se teško miri

Objavljeno:

- dana

Loše skrojen koalicijski dogovor SDP-a i HNS-a, danas će omogućiti Miroslavu Markoviću, šefu gradskog SDP-a, da sjedne u vijećničke klupe, u kojima više nema ni jednog HNS-ovca.

Miroslav Marković je prije nekoliko dana najavio ovakav rasplet događaja, nakon što je HNS-ov vijećnik Nikola Plavec podnio ostavku na funkciju gradskog vijećnika.

U HNS-ovoj varaždinskoj podružnici, koja je ostala bez svojeg vijećnika, teško se mire s činjenicom da im je netko (SDP) „uzeo njihovo“ i smatraju kako se to ničime ne može opravdati.

Enriko Parlaj, v.d. predsjednika Podružnice HNS Varaždina, osvrnuo se u svojem priopćenju za medije na dogovor koji su imali sa SDP-om.

– Mi smo se držali usmenog dogovora koji smo imali da svaka stranka mijenja svog vijećnika, pa je tako Dejan Težak prije mijenjao Nikolu Plaveca, a i Ljubica Križan došla umjesto Alena Kišića. No, SDP se očito pretvorio u bezidejnu stranku koja niti poštuje dogovor, niti ima bilo kakve konstruktivne prijedloge. Moram podsjetiti i kako su pohitali Čačiću u zagrljaj županijskoj skupštini, te su toga zadnji koji imaju pravo prozivati HNS – rezolutan je Parlaj.

U njegovoj stranci pretpostavljaju da varaždinski SDP-ovci, baš kao i njihov predsjednik Bernardić, „čiji istupi izazivaju podsmjeh, uopće ne prate što se događa u našoj zemlji, niti ih to zanima“.

– SDP-u želimo puno sreće u aktivnostima u varaždinskom Gradskom vijeću te da imaju malo više mudrosti i inspiracije od svog predsjednika kojem je samo do samopromocije. Kad se radi o dobrim projektima, ova Vlada će ih sigurno podržati, a HNS-ovi ministri će se i dalje zalagati da takvih projekata bude što više. I nadamo se da će ubuduće prevladavati razum. Da se pita HNS, sva stranačka neslaganja bila bi po strani, bavili bi se onime što građane zanima, a to su konkretni projekti. HNS će se, bez obzira što trenutno više nema vijećnika u Gradskom vijeću, svojim prijedlozima i aktivnostima znati izboriti za projekte koji idu na korist građana grada Varaždina i povećanja standarda života – zaključuje Enriko Parlaj.

 

U fokusu

U Međimurskoj i Varaždinskoj županiji postavljeno novih šest kamera za mjerenje brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dok jedni odmaraju, drugi i dalje marljivo rade. Tako je i s prometnom policijom, koja ni u srcu turističke sezone ne posustaje s postavljanjem novih kamera za kontrolu brzine, odnosno kućišta za te kamere. Nove lokacije niknule su diljem Hrvatske.

Kako navodi Autonet, u prethodna dva mjeseca postavljena su kućišta za kamere na 37 novih lokacija u Hrvatskoj.

Tako su postavljene nove kamere u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Međimurska županija

OPOROVEC (Grad Prelog), na kolniku lokalne ceste LC20039 u visini naselja Oporovec

PODBREST (Općina Orehovica), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 18km+790m

TURČIŠĆE (Općina Domašinec), Autocesta A4 (Zagreb-Goričan) na 8km+234m

Varaždinska županija

LEPOGLAVA, Trakošćanska ulica kod kbr.10A; D74

NOVI MAROF, Varaždinska ulica kod kbr. 108; ŽC2269

NOVI MAROF, Zagorska ulica kod kbr. 82; D24

Nastavite čitati

U fokusu

Izgleda da za oko 60 % rastu plaće premijeru, ministrima, saborskim zastupnicima…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je dugo odgađao nepopularni potez, premijer Andrej Plenković je odlučio snažno podići plaće ministrima, saborskim zastupnicima, državnim tajnicima, ustavnim sucima, ali i svim ostalim državnim dužnosnicima, javljaju 24sata.

Kako neslužbeno doznaju iz vlade, najrealnija i najvjerojatnija opcija je dizanje osnovice za izračun plaća čak 83 %. Prema računici portala, to bi značilo povećanje neto plaće od 60-ak posto za najviše državne dužnosnike.

U 24sata su izračunali da porast osnovice donosi Plenkoviću rast plaće za oko 2000 eura u neto iznosu.

Plaća premijera Andreja Plenkovića trenutno je 4646 eura bruto mjesečno. To je veća plaća nego premijera Srbije, Crne Gore, BIH, Slovenije, Albanije i Slovačke. Slična je kao plaća premijera Poljske te puno manja nego premijera Mađarske, Češke i Estonije.

S prosječnom plaćom između 3500 i 4000 eura bruto ministri u Hrvatskoj imaju oko 2.2 puta veću plaću od prosječne državne plaće, piše index.hr. Plaća im je veća nego kolegama u Sloveniji u apsolutnom iznosu i relativno je veća u odnosu na prosječnu plaću u državi, 2.2 puta u odnosu na slovenskih 1.6 puta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje