Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždin: iako je tvrtka imala novca i primila je potporu direktor radnicima nije davao plaću

stečaj potrošača bankrot siromaštvo novac

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. veljače 2022., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina 35 godina zbog počinjenog produljenog kaznenog djela neisplate plaće, produljenog kaznenog djela povrede prava iz socijalnog osiguranja i kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Optužnicom se 35-godišnjeg okrivljenika tereti da od ožujka do srpnja 2020. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina, iako je društvo ostvarivalo prihode i imalo dostatna financijska sredstva te primilo iznos od 17.750 kuna za očuvanje radnih mjesta, nije za četvero zaposlenika društva isplatio ugovorene plaće od 5.000 kuna neto mjesečno.

Također nije dostavio obračune dugovanih neisplaćenih dijelova plaća, kao i da dvoje zaposlenika nije prijavio Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, onemogućivši im time stjecanje statusa osiguranika i ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

Okrivljenika se tereti da je na opisani način oštetio zaposlenike za više od 77.000 kuna.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je s računa društva podigao novac u iznosu većem od 36.000 kuna te ga nepripadno zadržao za sebe.

Crna kronika

Vozaču (27) zadržavanje i privremeno oduzimanje automobila zbog opetovanih teških prekršaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 11. kolovoza, u 10 sati u Trnovcu prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnjak s područja Općine Nedelišće.

Provjerom vozača utvrđeno je kako je upravljao bez položenog ispita te u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Ujedno, 27-godišnjaku donijeto je rješenje da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine.

Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzet automobil kojim je počinio opisane prekršaje. Oduzeti automobil vučnom službom prevezen je u dvorište Policijske uprave međimurske.

Uz optužni prijedlog okrivljeni 27-godišnjak (višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja) zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na Općinski sud u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurna sutkinja odredila mu je zadržavanje do 15 dana.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na kraju troje ozlijeđenih u prometnoj nesreći na jugoistočnoj obilaznici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvijestili smo o prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 11. kolovoza oko 11.30 sati u Varaždinu.

>>FOTO Sudar automobila na istom raskrižju na kojem je prije tri tjedna smrtno stradao Varaždinac

Naime, muškarac starosti 53 godine upravljao je automobilom Ulicom Ivane Brlić Mažuranić i dolaskom do raskrižja s istočnom obilaznicom, a koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prvenstvom prolaza, ušao je u raskrižje. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. U tom trenutku iz smjera Gospodarske ulice u smjeru Turčina upravljala je žena starosti 29 godina, koja je prednjim dijelom vozila udarila u bočnu stranu drugog vozila.

– Uslijed udara je došlo do rotacije vozila i slijetanja van kolnika. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin koji su sudjelovali u izvlačenju unesrećenih osoba. Ozljede su zadobila oba vozača i putnica u vozilu starosti 28 godina – ističe iz PU varaždinske.

Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje