Gradska organizacija SDP-a Varaždin ove je subote održala tribinu pod nazivom ,,Prevencijom do zdravlja“.

Na tribini je glavni koordinator akcije „Prevencijom do zdravlja“  Saša Srića, spec. internist i pulmolog, predstavio „Nacionalni program SDP -ove zdravstvene politike“ kojim ta stranka nudi rješenje gorućih problema u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

– Kao glavni koordinator akcije „Prevencijom do zdravlja” unazad dva i pol mjeseca osvještavamo naše sugrađane po cijelom Hrvatskoj o važnosti prevencija kao bitnog segmenta kako bismo na brz i adekvatan način došli do dijagnoze i kako bi mogli spriječiti komplikacije – pojasnio je Srića te dodao da se istovremeno u sklopu akcije predstavlja nacionalni zdravstveni program SDP-a.

– S obzirom na to da je aktualni ministar i zdravstvena politika vladajućih pred kolapsom, odnosno zdravstvo je kolabiralo pa je pitanje samo trenutka kada će sve skupa potonuti. Naglašavamo problem lista čekanja koje su debelo produžene, a mnogi pacijenti svoje lista čekanja ne dočekaju – istaknuo je Srića kao jedan od najvećih problema našeg zdravstva te dodao korupciju ali i odlazak zdravstvenih kadrova iz Hrvatske.

– Korupcija zdravstva je izraziti problem, a mi se zalažemo za jednako pravo na zdravlje i nultu stopu korupcije. Tu je i odlazak liječnika i medicinskih sestara na dnevnoj bazi i u ovom trenutku nedostaje 12.000 medicinskih sestara i 5.000 liječnika. Urušava se sustav zdravstva i nažalost, provodi se tiha privatizacija zdravstva – izjavio je Srića i naglasio da SDP ima svoj program zadržavanja liječnika i sestara u Hrvatskoj povećanjem plaća i sprječavanje tihe privatizacije zdravstva.

– Na tom tragu radimo izradu novog Nacionalnog programa SDP-a i stvorili smo kompletan zdravstveni i ekonomsko-pravni tim kako bi osovili na noge zdravstveni sustav koji  treba temeljitu promjenu – zaključio je Srića.

Osim tribine u sklopu akcije organizirano je mjerenje šećera i tlaka na Franjevačkom trgu kojem su se odazvali brojni građani.

– SDP se uvijek najviše zalaže za dvije osnovne stvari, a to je zdravstvo i obrazovanje. Zalažemo se za zdravstvo dostupno svima i ovom akcijom želimo to potencirati – kazao je Neven Bosilj, potpredsjednik varaždinskog SDP-a.

Komentari

Komentara

loading...