Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždin: obiteljski nasilnik tek izašao iz istražnog zatvora te odmah krenuo gnjaviti bivšu suprugu i djecu

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. kolovoza, provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina starog 60 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak od 23. do 25. kolovoza u Varaždinu; nakon što mu je 22. kolovoza rješenjem suda ukinut istražni zatvor zbog isteka maksimalnog roka trajanja istražnog zatvora i izrečene mjere opreza udaljenja iz doma, zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s bivšom suprugom, njezinom majkom i njihovim maloljetnim djetetom u postupku koji se protiv njega vodi zbog kaznenih djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnje na štetu navedenih osoba; u više navrata prekršio izrečene mjere opreza – objavio je DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičenom 60-godišnjaku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima okrivljenik prijeti.

Crna kronika

Osuđen jer je na Dravi mlatio muškarca te ga pokušao utopiti, ali Državno odvjetništvo je tražilo i dobilo veću kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu starog 26 godina zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

– Prvostupanjskom presudom optuženi 26-godišnjak je oglašen krivim da je 27. kolovoza 2021., na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom provalio u vikendicu oštećenika i uzeo veći broj raznih predmeta (vrijednost od oko 15.000 kuna), a kada ga je oštećenik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima (vrijednost veća od 4000 kuna) te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, pokušao mu zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom – objavio je DORH.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao optuženiku preblagu kaznu te je preinačio presudu na način da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kuršancu kod 23-godišnjaka pronađeno 40,7 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima u Kuršancu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije, javila je PU međimurska.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1220 kuna.

Oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje