Povežite se s nama

Sport

Varaždin ponovno domaćin međunarodnog sportskog susreta srednjoškolaca

Objavljeno:

- dana

Nakon dvije pandemijske godine u Varaždinu će se ponovno okupiti srednjoškolci iz tri prijateljska europska grada.

Naime, radi se o međunarodnim sportskim susretima na kojima će se ovog četvrtka u Gradskoj sportskoj dvorani Arena već tradicionalno okupiti srednjoškolci iz Lendave, Zalaegerszega i Varaždina.

Tradicionalni međunarodni sportski susreti srednjoškolaca iz triju prijateljska grada održavaju se 16. godinu u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Športne zveze Lendava te Zajednice sportova Zalaegerszeg.

Prvi ovogodišnji susret održan je u Lendavi gdje su se mladi sportaši natjecali u atletici – bacanju kugle, skoku u dalj i trčanju na 300 metara. Mladi varaždinski atletičari u pratnji trenera Nenada Pavličeka zauzeli su prvo mjesto u ukupnom poretku, dok su se na drugom mjestu našli mladići i djevojke iz Zalaegerszega, a na trećem iz Lendave.

Uz atletiku, mladići su se natjecali i u nogometu, pri čemu su na prvom mjestu bili mladi nogometaši iz Lendave, na drugom varaždinski srednjoškolci u pratnji profesora Nedeljka Pavleca, a na trećem mladići iz Zalaegerszega.

Varaždin će ovog četvrtka s početkom od 9.30 sati biti domaćin natjecanja u odbojci za djevojke i košarci za mladiće.

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, poručila je kako sport nije samo zabavna aktivnost za djecu, već on uvelike doprinosi njihovom zdravlju, potiče njihov psihološki i socijalni razvoj te ih uči životnim vještinama zbog čega ovakve i slične aktivnosti i projekte nastoje što više promovirati.

– Samokontrola, upravljanje emocijama, efikasno suočavanje s preprekama i timski rad samo su neki primjeri vještina koje djeca usvajaju kroz sport. Ne treba zaboraviti da je sport i oblik zabave za djecu i ona bi doista trebala uživati u njemu, uzeti predah od škole i družiti se s prijateljima – rekla je Sitar.

Iako neće sva djeca postati vrhunski sportaši, važno je pohvaliti njihov trud i vrijeme koje ulažu u treniranje čemu i varaždinska Zajednica sportskih udruga posvećuje veliku pažnju.

– Na taj se način kod djece smanjuje strah od neuspjeha i povećava njihovo samopouzdanje, a samim time i uživanje u sportu – zaključila je Sitar.

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje