GRADSKO VIJEĆE VARAŽDINA

Grad Varaždin svoje dvije škole neće rekonstruirati i dograđivati po modelu javno-privatnog partnerstva, jer je preskup, netransparentan i njime se pogoduje građevinskom lobiju.

Upravo su to zaključili gradski vijećnici koji su u srijedu poslijepodne većinom glasova odbili Sporazum o realizaciji projekta JPP-a, koji je Grad trebao potpisati zajedno s Varaždinskom županijom, gradovima Novi Marof i Ivanec te općinama Sveti Ilija i Martijanec.

“Ovo je povijesna odluka”

Od 23 prisutna vijećnika “za” je glasovalo samo osam vijećnika HNS-a, SDP-a i HSU-a, dok su protiv bili vijećnici HSLS-a, HDZ-a, Hrvatskih laburista, Hrasta, dvojica nezavisnih s Podolnjakove liste te nezavisni Zlatan Avar, njih ukupno 14. Suzdržani je bio HSS-ovac Mladen Hižak.

– Ovo je povijesna odluka Gradskog vijeća. Glasovali smo na temelju demokratske rasprave i argumenata, na što sam jako ponosan – istaknuo je nezavisni vijećnik Robert Podolnjak.

“Nema sukoba u vladajućoj koaliciji!”

No odluka nije povijesna samo zato što su protivnici JPP-a iznijeli niz konkretnih primjedbi (na koje nisu dobili argumentirane odgovore vladajućih), nego i zato što se prvi put dogodilo da prijedlog projekta HNS-ovog gradonačelnika Gorana Habuša u Gradskom vijeću nije dobio većinu.

– Nema sukoba unutar koalicije! Ovo je bila demokratska rasprava nakon koje je svatko glasovao po svojoj savjesti – rekao nam je Miodrag Pap, vijećnik HSLS-a, stranke koja je dio vladajuće koalicije. Obojica HSLS-ovih vijećnika bila su protiv JPP-a.

– Suludo je i nedopustivo da gradimo škole poput palača, a da djeca u njima budu gladna, a profesori potplaćeni. Ne mogu biti za to da u beton ulažemo 180 milijuna kuna, jer to neće podići standard. Kada postignemo da nam djeca budu obučena i sita, onda možemo razgovarati o građevinskim radovima – rekao je nezavisni Zlatan Avar.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Komentari

Komentara