Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždin: “Tin ekspress“ slavi 20. rođendan, ukrcajte se na vrijeme u božićni vlak

Objavljeno:

- dana

VEĆ MAŠINA TIRA

HŽ Putnički prijevoz poziva sve varaždinske mališane i njihove roditelje, bake, djedove, prijatelje, tete iz vrtića i učiteljice na veselo putovanje božićnim vlakom Tin-express, u subotu 16. prosinca.

Tin-express će voziti u 11 sati na relaciji Varaždin – Ivanec – Varaždin. Cijena karte za dijete iznosi 45 kn , a za odrasle 40 kn.

Tijekom godina u božićnom vlaku djeca su se družila s Djedom Božićnjakom, sv. Nikolom, vilama i likovima iz crtanih filmova. Mališani koji su putovali vlakom tvrde ”da je brada Djeda Božićnjaka prava, a da se umjesto sobova vozi vlakom jer ima toliko darova da mu ne stanu u saonice”.

Za vrijeme vožnje veselim i prigodno ukrašenim vlakom uz prigodne dječje božićne pjesme, Djed Božićnjak i sv. Nikola uveseljavaju djecu dijeleći im prigodne darove.

Dječji božićni vlak vozi tijekom prosinca na području svih većih hrvatskih gradova – Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita, Vinkovaca, Varaždina, Koprivnice, Čakovca i Slavonskog Broda.

Inače, Grad Varaždin u nedjelju 3. prosinca daruje vožnju Tin expressom djeci slabijeg imovinskog stanja i djeci iz Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Udruge gluhih i nagluhih, Utočišta Sv. Nikola, Udruge Zipka, Udruge Bedem ljubavi, Udruge slijepih i slabovidnih, Udruge gluhoslijepih, Udruge Uz tebe sam, Društva za zaštitu od dijabetesa, Društva multipleskleroze i Centra Tomislav Špoljar.

Isto tako, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Međimurska županija 16. prosinca daruje djecu slabijeg imovinskog stanja prigodnom vožnjom Tin-expressom na relaciji Čakovec – Donji Kraljevec – Čakovec s polaskom iz Čakovca u 14.23 sati.

Izvor:
Foto: HŽ

Život i društvo

Osnovna škola Kneginec Gornji bogatija za školski vrt i prometni poligon

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Gornji Kneginec pokrenula je inicijativu za školski vrt koji bi uređivali učenici sa zaposlenicima škole.

Odrađeni su poslovi pripreme terena i ograđivanja od susjednih privatnih parcela koje su obavili djelatnici KNEKOM-a. U funkciji je tako ostalo 1600 m2 te je vrt u petak, 12. travnja, predan na korištenje Učeničkoj zadruzi „Kneginja“ i Dječjem vrtiću.

Ujedno je na inicijativu Općine pokrenuto i uređenje prometnog poligona Osnovne škole Kneginec Gornji za što će se utrošiti 10.948,90 eura koje je osigurala Varaždinska županija. Radove obavlja tvrtka CRTORAD iz Jalkovca.

Prometni poligon će služiti za učenje osnovnoškolske djece ponašanju u prometu, prije svega kod vožnje biciklom, a za što će im biti izdavane i odgovarajuće potvrde.

Nastavite čitati

Život i društvo

Učenica Prve gimnazije Varaždin Mila Maretić osvojila srebro na Europskoj matematičkoj olimpijadi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sjajne vijesti stigle su iz Gruzije, s Europske djevojačke matematičke olimpijade. Mila Maretić, dugogodišnja polaznica Centra izvrsnosti za matematiku, osvojila je 𝐬𝐫𝐞𝐛𝐫𝐧𝐮 medalju u vrlo jakoj konkurenciji.

Mila je bila dio hrvatskog tima kojeg su činile i tri učenice zagrebačke XV. Gimnazije – Lara Semeš (osvojila je zlatnu medalju), Maša Dobrić (osvojila je srebro) i Lucija Pongrac.

Europska djevojačka matematička olimpijada održavala se od 11. travnja u gradu Tskaltubo u Gruziji, a ekipa Hrvatske je u vrlo jakoj konkurenciji od 37 europskih i 16 zemalja s ostalih kontinenata, osvojila izvrsno 𝟔. 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐨, ostavivši iza sebe ekipe mnogo većih zemalja.

Mila je inače odlična učenica 2. razreda Prve gimnazije Varaždin, a za natjecanje se pripremala uz mentore – Tamaru Srnec, Emanuela Tukača i Ratka Višaka u Centru izvrsnosti te Andreju Veršić iz Prve gimnazije Varaždin. S mladim hrvatskim matematičarkama radili su i mentori Hrvatskog matematičkog društva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje