Povežite se s nama

U fokusu

Varaždin po odazivu treći među najvećim gradovima, rekorder V. Toplice, najmanji odaziv u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

ODAZIV U 16.30 SATI

Na ovogodišnjim lokalnim izborima u Varaždinskoj županiji će pravo glasa iskoristiti više birača nego prije četiri godine.

To se može zaključiti po odazivu na birališta do 16:30 sati. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, odaziv je 38,84 posto, što je oko četiri posto više nego prije četiri godine.

Kad se to pretvori u brojke, na birališta je izašlo 54.586 birača od njih ukupno 146.733. Po odazivu je Varaždinska županija na četvrtom mjestu u Hrvatskoj, iza Ličko-senjske županije (48,12 posto), Dubrovačko-neretvanske (42,25 posto) i Krapinsko-zagorske (40,39 posto).

Varaždin i gradovi

U Varaždinu je do 16.30 sati odaziv bio 36,91 posto, po čemu je treći među gradovima – sjedištima županija, a bolju izlaznost imaju samo Gospić i Krapina.

Usporedi li se to s prošlim izborima, pravo glasa iskoristilo je oko 1.400 birača više: sad je na birališta izašlo njih 12.609, a prije četiri godine 11.217 birača. Pritom treba napomenuti da je riječ o podacima s oko 86 posto biračkih mjesta, što znači da je odaziv još veći.

Za razliku od toga, u preostalih pet gradova dojavljeni su podaci sa svih biračkih mjesta. Daleko najveći odaziv je u Varaždinskim Toplicama (44,7 posto), a najmanji i dalje u Lepoglavi (33,67 posto).

Općine

U općinama su rekoderi po izlasku Petrijanec i Veliki Bukovec, gdje je pravo glasa iskoristio svaki drugi birač (Petrijanec – 49,59 posto; Veliki Bukovec – 49,02 posto).

Slijede Sveti Đurđ s 47,98 posto, Vinica s 47,32 posto i Klenovnik s 47,15 posto.

S druge strane, najmanji odaziv je zabilježen u Vidovcu (30,07 posto), Donjoj Voći (32,35 posto) i Trnovcu Bartolovečkom (33,96 posto).

Izvor:
Foto: IVAN AGNEZOVIĆ

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje