U subotu, 19. rujna, u 18 sati održat će se otvorenje izložbe keramike „Barokni ritam, suvremeni tonalitet“ u Kerameikonovoj galeriji K10 u Kukuljevićevoj 10 u Varaždinu.

Kustosica i selektorica izložbe je povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Višnja Slavica Gabout, a koordinatorica je Željka Bračko.

Izlažu: Vesna Aralica, Sandra Ban, Štefanija Baranašić, Smiljana Brezovec Meštrić, Ana Ereš, Sapana Gandharb, Margareta Krstić, Gordana Labaš, Darinka Lapajne, Ljubica Lovrenčić, Višnja Markovinović, Vlasta Pastuović Aleksić, Nika Petrović, Snježana Pokos-Vujec, Boris Roce, Nikolina Rodić Grgac i Nataša Sikora te odabrani internacionalni autori iz Kerameikonove Međunarodne zbirke suvremene keramike.

Organizator izložbe je Kerameikon-HKU, Hrvatsko keramičarsko udruženje, Varaždin, a partner izložbe su Varaždinske barokne večeri.

Izložba se može razgledati 20. studenoga.

– Pridržavat ćemo se propisanih mjera zaštite od Covida 19 – dezinfekcije ruku i stavljanja maske kod ulaza u prostor Galerije, kao i držanja propisanog razmaka između posjetitelja u Galeriji – poručuju organizatori.

Komentari

Komentara