Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinac (43) prevario naivnu Slovenku da je “izvoznik“ bakra

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu nakon provedene istrage podiglo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) s prebivalištem u Varaždinu, zbog počinjenja kaznenog djela prijevare.

Naime, okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je u kolovozu i rujnu 2014. godine u Ptuju, neistinito predočio 56-godišnjoj slovenskoj državljanki kako će od nje preuzeti otpadni bakar samljeven u granulat i prodati ga u SR Njemačkoj za cijenu višu od one u Republici Sloveniji.

Osnovano se sumnja da joj je predočio kako će joj novce predati iako joj ga uopće nije namjeravao dati. Oštećenica mu je povjerovala i predala 15.000 kilograma otpadnog bakra koje je odvezao i potpisao potvrdu da će za preuzeti granulat isplatiti 95.000 eura.

No, nakon toga nije ništa platio 56-godišnjakinji čime je Slovenku oštetio za više od 720.000 kuna.

Crna kronika

Tvrtka iz Maribora ne može biti vlasnik nekretnina koje se nalaze na javnom vodnom dobru u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio prvostupanjsku presudu Trgovačkog suda u Varaždinu kojom je bilo utvrđeno da je trgovačko društvo iz Maribora vlasnik više nekretnina na području Varaždinske županije, u naravi kanala koji služe za potrebe rada hidroelektrane.

Visoki trgovački sud Republike Hrvatske je svojom presudom pravomoćno odbio zahtjev društva iz Maribora da se utvrdi vlasništvo tog društva na nekretninama jer se radi o nekretninama koje predstavljaju javno vodno dobro i opće dobro u Hrvatskoj.

Zbog toga se nalaze izvan prometa i na njima uopće nije dopušteno stjecanje vlasništva, kako stranim, tako i domaćim pravnim osobama.

Istom presudom naloženo je društvu iz Maribora da nadoknadi Republici Hrvatskoj trošak postupka veći od 215.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Silovao 15-godišnjakinju u Ludbregu i dobio godinu dana zatvora, ŽDO traži strožu kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 25-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

On je proglašen krivim za kazneno djelo u srpnju 2018. godine u Ludbregu na štetu tada 15-godišnje žrtve.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je sud neosnovano optuženiku odmjerio kaznu zatvora u najkraćem propisanom trajanju i da je, s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja kaznenog djela te njegove posljedice, bilo nužno izreći optuženiku kaznu zatvora u duljem trajanju – ističe ŽDO.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!