Povežite se s nama

Kultura

Varaždinac Jan Kerekeš nominiran za nagradu hrvatskog glumišta

Objavljeno:

- dana

Varaždinski glumac

Varaždinski glumac Jan Kerekeš nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta 2016. godine.

Kerekeš je nominiran u kategoriji najboljih glumačkih ostvarenja u TV drami za kolektivno glumačko ostvarenje u TV filmu „Broj 55“.

Zajedno s njim su nominirani  Goran Bogdan, Alan Katić, Marko Cindrić, Dražen Mikulić, Marinko Prga, Darko Milas, Slaven Španović, Alen Liverić, Ivan Ožegović, Samir Vujčić, Hrvoje Vladisavljević, Slaven Knezović, Asim Ugljen, Nino Sorić, Kristijan Topolovec i Luka Peroš.

Nagrada se ove godine dodjeljuje po 24. put, a dodjela se tradicionalno veže uz dan kad je glumac Vilim Lesić 24. studenoga 1860., nakon burnih rodoljubnih prosvjeda građanstva, najavio da će se “od sutrašnjeg dana na zagrebačkoj pozornici govoriti samo hrvatski”, što je označilo povijesni trenutak hrvatskoga glumišta.

Izvor:
Foto:

Kultura

U subotu obljetnički koncert varaždinskog zbora “Chorus angelicus”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 24. veljače, u 19 sati održat će se koncert u 25. obljetničkoj sezoni zbora “Chorus angelicus” iz Varaždina.

Na programu je praizvedba djela varaždinskog skladatelja i zborovođe Anđelka Igreca: Quam dilecta te Requiem Johna Ruttera.

Uz Mješoviti pjevački zbor “Chorus angelicus” nastupit će i sopranistica Tia Pikija, te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta Petra Labazan, oboa Ivan Urli, udaraljke Vedran Vujec, udaraljke Diana Grubišić-Ćiković, harfa Filip Igrec, violončelo i Bertalan Ablonczy, orgulje

Izvedbom će ravnati mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavite čitati

Kultura

Teatar Gavran sutra u Ludbregu izvodi svjetsku hit-komediju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu je 23. veljače na programu predstava Teatra Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”.

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga.

Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred publikom prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve.

Do sada je “Sve o muškarcima” vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta.

Predstava počinje u 20 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje