Povežite se s nama

Međimurje

Varaždinci golom Šimeka slomili Međimurce u susjedskom derbiju

Objavljeno:

- dana

3. HNL ISTOK

– Gledatelji su mogli biti zadovoljni, bila je čvrsta utakmica, no jedan gol je presudio.

Puno znači ova pobjeda, lakše se diše u nastavku. Ima još mnogo do kraja i idemo utakmicu po utakmicu – rekao je nakon utakmice strijelac pobjedničkog pogotka za Varaždin u derbiju protiv Međimurje.

Festival nogometa

Bio je to pravi festival nogometa, a stiglo je čak 1.500 gledatelja. Prvu priliku na utakmici imali su Međimurci u 10. minuti. Pomutnju u domaćoj obrani napravio je Mario Munivrana, čiji je udarac iskosa obranio vratar Varaždina Dinko Gavranović. Sedam minuta poslije ponovno je Munivrana bio u glavnoj ulozi, no njegov centaršut obrana je očistila u korner.

Prvu ozbiljniju akciju domaći nogometaši imali su u 28. minuti. Pucao je Dario Jertec s dvadesetak metara, ali gostujuća obrana njegov je udarac blokirala u korner.
U samoj završnici prvog dijela varaždinski nogometaši su imali dvije prigode. U 44. minuti Matija Kolarić se odlično ubacio u šesnaesterac, zavrnuo povratnu loptu na 10 metara, no gostujuća obrana blokirala je udarac Nikole Šafarića. Samo minutu poslije Domagoj Drožđek je pucao s dvadesetak metara, a vratar Međimurja Šafarić odlično je obranio.

U šestoj minuti nastavka nogometaši Miljenka Mumleka su opasno zaprijetili. Kresinger je izbacio Drožđeka u izglednu prigodu, ovaj je iskosa pucao pored gola.
U 56. minuti u izglednoj prigodi našao se ponovno Drožđek, koji je na deset metara prihvatio loptu na prsa i iz voleja pucao preko grede. Samo tri minute poslije Varaždin je poveo. Na ubačaj Maks Čelić je pucao, Šafarić je obranio, lopta se odbila do Karla Šimeka, koji ju je sa šesnaest metara poslao u praznu mrežu.

Međimurje je bilo opasnije u prvom poluvremenu

U 69. minuti gosti su pogodili vratnicu. Erić je glavom dobro reagirao na ubačaj i loptu je zaustavila vratnica. Deset minuta poslije Međimurci su imali najbolju priliku na utakmici. Domaća obrana je zaspala, no Erić je poslao loptu nebu pod oblake. Varaždinci su u završnici imali još nekoliko prigoda. U 80. minuti Kresinger se sjurio u šesnaesterac, asistrirao Ivanu Antoleku, koji je pucao pred gola. Dvije minute poslije u izglednoj prigodi je bio Drožđek, ali nedostajalo je preciznosti.

Zasluženo

– U prvom dijelu gosti su bili opasni i prijetili iz kontri i polukontri. U drugom dijelu naša čista dominacija, i to smo kapitalizirali pogotkom.
Pet do deset minuta nakon vodstva malo smo pali. U završnici smo promašli dvije do tri čiste prigode, tako da je pobjeda mogla biti i uvjerljiva – dodao je Mumlek.
S njim se složio njegov kolega Mario Kovačević, trener Međimurja.

– Zaslužena pobjeda Varaždina. Više su pritiskali i bili su rastrčaniji. Još je deset kola do kraja, nećemo se raspasti, nadam se da ćemo iz poraza izvući pouku i pokušati Prvenstvo učiniti zanimljivijim ako Varaždin kiksa– rekao je Mario Kovačević, trener Međimurja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U školama održane pokazne vježbe evakuacije i spašavanja u slučaju potresa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, u većini je školskih ustanova prvog dana drugog polugodišta održana pokazna vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa.

Jedna od ustanova u kojima su naučili kako postupiti u slučaju zemljotresa je Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, u kojoj je vježba održana radi sigurnosti učenika i zaposlenika škole.

– Učitelji su na prvom satu upoznali učenike s postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa, a na pokaznoj vježbi učenici i učitelji vježbali su izlazak iz zgrade škole prema planu evakuacije – navela je Sanja Posavec iz osnovne škole u Maloj Subotici.

Vježbi su prionuli i u Murskom Središću. U tamošnjoj osnovnoj školi u 10:15 zazvonilo je školsko zvono koje je označilo imaginarni potres, tijekom kojeg je također provedena vježba evakuacije i spašavanja.

– Učenici su se sklonili ispod školskih klupa, a nakon „potresa“ su svi zajedno sa svojim učiteljicama i svim zaposlenicima škole krenuli prema školskom dvorištu, na mjesto koje je sigurno od dodatnih mogućih urušavanja – ističu iz OŠ Mursko Središće.

Voditelj evakuacije bio je Vladimir Huzjan, a svi učenici ponijeli su se veoma zrelo i pribrano te je vježba uspješno provedena.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju ove nedjelje 16 novooboljelih, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 188 osoba, od čega je evidentirano 16 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 23 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 302.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36 841 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec, hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 95 godina s pridruženim bolestima.

U nedjelju, 24. siječnja, sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji i dalje je u trendu pada te iznosi 132 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 205 prošle nedjelje), odnosno 154 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 255 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 957 osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 15,1 %, što je manje nego tjedan ranije kada je iznosio 18,5%.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected] Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati