Povežite se s nama

Sport

Varaždinci iz Francuske: Na tekmi protiv Španjolske bilo je fenomenalo, bodrit ćemo Vatrene i u Lensu

Objavljeno:

- dana

Vatreno ludilo

Djelić atmosfere prije susreta Hrvatske – Španjolske opisali su naš Varaždinci. Njih četvorica uputili su se u Bordeaux, a njihova avantura po Francuskoj se nastavlja.

Nenad Kocijan i njegova ekipa do Bordeauxa je putovala dva dana s tim da im je usputna postaja bio Lyon. Na dan utakmice utaborili su kampu u blizini stadiona, spravili su roštilj, napunili se energijom i krenuli put stadiona.

Na putu do stadiona sjeli su u tramvaj, a tamo su se njih četvorica našli sa stotinjak španjolskih navijača.

– Bilo je nevjerojatno. Mi smo ih nagovorili da s nama pjevaju: Malo vas je, malo vas je p****ce – rekao je Nenad Kocijan koji je dodao kako je na samoj utakmici bilo fenomenalno.

– Bilo je više hrvatskih navijača nego Španjolaca. Kod našeg prvog gola, netko je bacio topovski udar par metara od nas, ali je policija reagirala i za par sekundi ulovila izgrednika – dodao je popularni Kocka istaknuvši da je fešta nakon veličanstvene pobjede Hrvatske trajala do ranih jutarnjih sati.

Jučer je pak varaždinska ekipa u irskom pubu gledala utakmicu Irska – Italija i dobro se provela.

– S Ircima smo uspostavili odlične odnose – istaknuo je Nenad koji ističe kako su francuske cijene vrlo visoke za naše uvjete, a trenutno su na putu prema Lensu gdje će u subotu bodriti našu repku protiv Portugala.

Izvor:
Foto: Facebook

Sport

FC Kovačić obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio dominaciju kod seniora i juniora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FC Kovačić

Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore Fight Club Kovačić Varaždin obranio je titulu prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske te potvrdio dominaciju u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Prvaci Hrvatske su Luka Sakač, Emanuel Šprem, Hana Komes, Borna Tuk i  Lorena Ožura. 

Druga mjesta osvojili su Luka Pokos, Patrik Vučković, Mate Medenjak, Melani Šipek i Sara Bencek, dok su treća mjesta osvojili Fran Viknović, Theo Ledić, Erik Haramina, Jakob Kranjčić, Paolo Žignić,  Luka Starčević i Roko Galunić. 

Bez medalje su ostali Mateo Šimek, Elvis Šipek i David Vugrinčić.  Na žalost kapetan ekipe i višestruki prvak Hrvatske u savateu i boksu Tristan Talan nije imao borbu jer je protivnik par minuta prije borbe odustao. 

– Svi ovi borci prošli su sportske škole Fight Cluba Kovačić od dječje igraonice, kadeta pa do juniora i seniora. Sada slijedi priprema za prvenstvo Hrvatske u boksu koje se održava početkom svibnja – ističu iz FC Kovačić.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Naš drugi gol “pripitomio” je Rudeš i utakmicu smo mirno priveli kraju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u ponedjeljak, 22. travnja stigli su do osme prvenstvene pobjede pobijedivši Rudeš s 2:0 u 31. kolu SuperSport HNL-a.

– Bili smo koncentrirani od samoga početka. Vidjeli smo ranije kako Rudeš može biti opasan. Dogovorili smo maksimalnu koncentraciju od prve minute, iako mislim da smo kvalitetnija ekipa od protivnika, morali smo to dokazati na terenu – rekao je Nikola Šafarić, trener Varaždina i dodao da je njegova ekipa mirno susret privela kraju.

– Jako dobro smo iskontrolirali samu utakmicu. Naš drugi gol je ‘pripitomio’ Rudeš i onda smo priveli mirno utakmicu kraju. Unatoč tom dobrom početku Rudeša, nismo se pribojavali kazne. Vidjeli smo da dobro izgledamo, da dobro stojimo na terenu. Vjerovali smo da će i njihov ritam pasti. Danas je sve bilo na nama i sve je dobro odrađeno – zaključio je Šafarić.

Slijedi susret 32. kola protiv Dinama u subotu, 27. travnja u 17 sati.

Izvor: tportal

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje