Povežite se s nama

Sport

Varaždinci iz Francuske: Na tekmi protiv Španjolske bilo je fenomenalo, bodrit ćemo Vatrene i u Lensu

Objavljeno:

- dana

Vatreno ludilo

Djelić atmosfere prije susreta Hrvatske – Španjolske opisali su naš Varaždinci. Njih četvorica uputili su se u Bordeaux, a njihova avantura po Francuskoj se nastavlja.

Nenad Kocijan i njegova ekipa do Bordeauxa je putovala dva dana s tim da im je usputna postaja bio Lyon. Na dan utakmice utaborili su kampu u blizini stadiona, spravili su roštilj, napunili se energijom i krenuli put stadiona.

Na putu do stadiona sjeli su u tramvaj, a tamo su se njih četvorica našli sa stotinjak španjolskih navijača.

– Bilo je nevjerojatno. Mi smo ih nagovorili da s nama pjevaju: Malo vas je, malo vas je p****ce – rekao je Nenad Kocijan koji je dodao kako je na samoj utakmici bilo fenomenalno.

– Bilo je više hrvatskih navijača nego Španjolaca. Kod našeg prvog gola, netko je bacio topovski udar par metara od nas, ali je policija reagirala i za par sekundi ulovila izgrednika – dodao je popularni Kocka istaknuvši da je fešta nakon veličanstvene pobjede Hrvatske trajala do ranih jutarnjih sati.

Jučer je pak varaždinska ekipa u irskom pubu gledala utakmicu Irska – Italija i dobro se provela.

– S Ircima smo uspostavili odlične odnose – istaknuo je Nenad koji ističe kako su francuske cijene vrlo visoke za naše uvjete, a trenutno su na putu prema Lensu gdje će u subotu bodriti našu repku protiv Portugala.

Izvor:
Foto: Facebook

Sport

Teklić: Bilo je ponuda, ali ostao sam kako bismo izvukli najviše za Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska desetka Tonio Teklić dao je intervju za Index i govorio o iznenađujuće dobrim nastupima Varaždina i tamošnjoj publici koju je usporedio sa splitskom i zatim rekao osjeća li pritisak zbog pozornosti koju dobiva.

Dotaknuo transfer ponuda koje su pristigle za njega posljednjih mjeseci pa pojasnio zašto ne bi došao u Dinamo kada bi mu on poslao ponudu.

– Riječ je o uspjehu cijele ekipe koja pokazuje volju i zalaže se na treningu, od prvog do zadnjeg igrača. Izvan terena se svi držimo skupa, a pogotovo na terenu, što je jedan od glavnih faktora zašto smo iznenađenje lige. Trener Mario Kovačević je fenomenalan. Kada se radi, radi se. Kada se zezamo, zezamo se. Na treningu smo ozbiljni i pratimo zahtjeve trenera. Desetak minuta nakon treninga kreće zajebancija – ističe Teklić.

Za kojih je Varaždin imao mnogo upita i ponuda.

– Bilo je ponuda, ali zaključili smo da bi bilo bolje kada bih ostao još pola godine kako bismo izvukli najviše za Varaždin. U konačnici, i ja tijekom ljeta mogu dobiti bolju ponudu. Želim se još dokazivati jer će mi ovo biti prva sezona odrađena u kontinuitetu. Time ću vidjeti koliko i što mogu napraviti – ističe Teklić, a cijeli intervju pročitajte na Indexu.

Nastavite čitati

Sport

Jana Koščak: Nije lako rušiti rekorde i biti odličan u školi, a o odlasku u Ameriku ne razmišljam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Maxim Dupliy, European athletics

Varaždinska atletičarka Jana Koščak nastavlja oduševljavati. Na dvoranskom prvenstvu države za mlađe seniore i seniorke srušila je čak 23 godine star mlađejuniorski državni rekord u skoku u vis. Davne 2000. godine Blanka Vlašić je skočila 183 centimetra, a ove je Koščak preletjela letvicu na zagrebačkom Velesajmu koja je bila na visini od čak 190 centimetara.

– Iskreno nisam se nadala tome rezultatu, no ekipa oko mene sestra Klara, moji klupski kolege baš su napravili odličan štimung. Bodrili su me, navijali, bila sam baš onako “nabrijana” baš zbog njih i izvukla taj skok – ističe Jana koje malo nedostajalo da preskoči 193 cm.

Za povijest

– Išla sam na 193 cm kasnije, preskočila, no letvica je u zadnji trenutak pala. Nema veze bit će još prilika u budućnosti – ističe Jana koja je srušila 23 godina star rekord najbolje hrvatske visašice u povijesti.

No, je li ju Blanka kontaktirala i čestitala?

– Nisam nikad upoznala Blanku. Kad bi me nazvala i čestitala, bila bih počašćena. Tako je to – rekordi su tu da se ruše. Netko će sigurno u budućnosti srušiti i moj rekord – ističe Jana, talentirana sedmobojka.

Nakon rezultata u skoku u vis na Europskom U-18 prvenstvu prošle godine i Dvoranskom prvenstvu Hrvatske, mnogi su joj isticali da bi bilo dobro da se specijalizira samo za skok u vis.

– Još o tome ne razmišljam. Obožavam sve discipline sedmoboja i bilo bi mi premonotono da treniram samo skok u vis – dodala je Jana kojoj je trener, kao i godinu dana starijoj sestri Klari koja je seniorska rekorderka Hrvatske u sedmoboju, otac Patrik.

Ponude

Kako Jana i Klara svake godine postižu sve bolje rezultate, pojavio se interes mnogih skauta i agencija koji vrbuju sportaše za daljnje školovanje na američkim sveučilištima.

– To još nije u planu. U Americi sportaši imaju bolje uvjete, ali po meni nemaju tako educirane trenere kao u Hrvatskoj, a to je važnije – ističe Jana, odlična učenica 2. razreda 1. varaždinske Gimnazije.

– Nije lako uskladiti sportske obveze i biti odličan u školi, ali uvijek morate imate jasan cilj – rekla je Jana koja ove sezone želi napraviti značajniji rezultat na Europskom U-20 prvenstvu koje se u kolovozu održava u Jeruzalemu.

– Ipak ću nastupiti protiv dvije, tri godine starijih atletičarki, no nadam se da se mogu predstaviti u dobrom svijetlu – zaključila je članica Atletskog kluba Sloboda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje