FOTOilustracija

Skupina građana je u otvorenom pismu Miroslavu Markoviću, predsjedniku varaždinske gradske organizacije SDP-a, zatražila da se javno u medijima očituje na niz pitanja o cijeni plina koji distribuira Termoplin te da objasni svoj stav o (pre)velikim iznosima računa korisnika i što je sve u vezi toga poduzimala stranka kojoj je na čelu:

Poštovani gospodine Markoviću,
Molimo vas da nam kao korisnicima (potrošačima) opskrbe plinom, a kojeg nam distribuira varaždinski Termoplin d.d., dostavite strukturu cijene m3 plina odnosno pojašnjenje za visoke iznose po našim računima. Naime, vi ste bili član nadzornog odbora Termoplina i trebali ste biti upućeni u način izračuna cijena te između ostalog odlučivati o izvješćima rezultata poslovanja tog društva. U godišnjem izvješću o radu s financijskim izvješćem TD Termoplin, a koje je prezentirano na 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina održanoj dana 26. studenoga 2018. godine, između ostalog na prvoj stranici stoji da je društvo u 2013. godini ostvarilo dobit nakon oporezivanja od 13,941 milijuna kuna, u 2014 godine 16.439 milijuna kuna, u 2015. godini 16,175 milijuna kuna, u 2016. godini 21,867 milijuna kuna i u 2017. godini 14,427 milijuna kuna. Tako ukupna dobit društva nakon oporezivanja u pet godina iznosi vrtoglavih 82,849 milijuna kuna.

Ponovit ćemo gospodine Markoviću … 82,849 milijuna kuna. U obrazloženju tih poslovnih rezultata navedeno je da je „likvidnost Društva unutar valutnih rokova koji se ne probijaju, što se odražava na urednom izmirenju obveza prema državi, bankama i dobavljačima, a upravo ovakav odgovoran pristup, nerijetko i kritiziran od strane šire javnosti koja traži jačanje socijalnog aspekta, omogućava stabilnu i sigurnu opskrbu plinom svih onih potrošača koji uredno i na vrijeme plaćaju svoje račune“.

Stoga nas zanima da li ste bili upućeni u gore iznesene rezultate poslovanja Društva, da li vam je kao predsjedniku gradske organizacije SDP-a prihvatljiva tako velika iskazana dobit s aspekta socijalne osjetljivosti, da li smatrate da su računi korisnicima previsoki te što ste sve u vezi toga poduzeli? Važno je napomenuti da ste kao član nadzornog odbora za svoj rad primali mjesečne nagrade, svaka u iznosu od 4.000,00 kn, bez obzira da li je toga mjeseca sjednica nadzornog odbora bila održana ili ne.

Očekujemo da nam javno u tiskanim medijima konkretno i jezgrovito odgovorite na sva naša postavljena pitanja u što je moguće kraćem roku te na taj način na vlastitom primjeru pokažete transparentnost kako rada predsjednika gradske organizacije SDP-a tako i organizacije u cjelini.

Unaprijed vam zahvaljujemo,
Grupa građana,
korisnika opskrbe plinom društva Termoplin d.d.

Komentari

Komentara

loading...