Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinci poručili Čehoku: Službenici vam piju pod radnim vremenom! Kada ste ih alkotestirali?

Objavljeno:

- dana

GRAĐANI POČELI TUŽAKATI

Nakon što je varaždinski gradonačelnik na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća pozvao Varaždince da „tužakaju“ vozače koji nepropisno parkiraju, građani su brzo reagirali, ali sada otvoreno negoduju i radi alkoholiziranih gradskih službenika.

Nevjerojatno je da gradonačelnik tvrdi kako nema dovoljno službenika da se uvede red s nepropisnim parkiranjem. To je veliki problem, ali je još veća sramota za Grad Varaždin da se neki njegovi zaposlenici opijaju pod radnim vremenom, upozoravaju ogorčeni građani.

– Možda pojedine gradske službe zaista imaju premalo zaposlenika, ali je pravo pitanje tko i na koji način nadzire njihovo ponašanje tijekom radnog vremena. Naime, tijekom rada oni definitivno ne bi smjeli piti alkoholna pića ili uzimati druga sredstva ovisnosti. Sramotno je da po skrovitim krčmama već u 8 sati ujutro možemo vidjeti gradske službenike kako ispijaju pive i “mirogojčeke“. Takvima se stalno piša i samo Bog zna kakva je njihova radna učinkovitost – tuže se naši čitatelji te dodaju da neodgovorni pojedinci sramote i gradska obilježja.

Naime, iako Varaždinci gradske službenike uglavnom prepoznaju po fizionomiji, njihovo jutarnje relaksiranje na šanku lako uočavaju po brojnim detaljima.

– Pojedini gradski službenici pod radnim vremenom cugaju bez imalo srama u propisanim odorama. Nimalo ih ne smeta da im je na rukavima prišit grb Grada koji ih izdvaja od ostalih građana. Jako su sigurni u sebe i valjda imaju dobro zaleđe pa se ne boje otkaza – smatraju građani.

Napominju i da ih zanima na koji način u Gradu funkcionira kontroling zaposlenika.

– Ne pamtimo da je i gdje javno objavljen podatak da je Grad obavio izvanredni nadzor zaposlenika alkotestiranjem tijekom radnog vremena. Bilo bi lijepo znati da se to provodi, te da znamo je li netko dobio otkaz ili barem opomenu – zaključuju čitatelji.

Izvor:
Foto: Ilustracija

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje