Povežite se s nama

Sport

Varaždinci prvi puta osvojili turnir

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA U KOLICIMA

UKostreni je održan turnir košarke u kolicima. Sudjelovale su četiri ekipe: KKI Kostrena, KKOI Koprivnica, KKI Varaždin i mlada slovenska reprezentacija koja je turniru dala međunarodni karakter.

Odigrane su ukupno četiri utakmice. U prvoj su se sastali  KKI Kostrena i Mlada slovenska reprezentacija, a utakmica je završila rezultatom 45:4 za Slovence. Mali broj pogodaka za Kostrenu ne čudi jer su ekipa koja je formirana tek prije tri mjeseca.
Drugu utakmicu su odigrale ekipe KKI Varaždin i KKOI Koprivnica s rezultatom 68:27 za Varaždince. Varaždinci su ovu utakmicu odigrali sa pričuvnom momčadi koji su je odradili rutinski.
U susretu za treće mjesto sastale su se ekipe koje su izgubile prve utakmice: KKOI Koprivnica : KKI Kostrena, a slavili su Koprivničanci rezultatom 27 : 18.
Finalnu utakmicu kao poslasticu dana odigrali su Varaždin : Slovenija rezultatom 63:55. Varaždincima je ovo prvi osvojeni turnir u povijesti kluba. Valja naglasiti da je Varaždinac Matija Tenšić proglašen najboljim igračem turnira.
Ekipi Varaždina je ovaj turnir dobro došao kao priprema za nastavak prvenstvenih utakmica i kupa.

Izvor:
Foto:

Sport

Što se to događa s Dubravkom-Zagorac koja ima gol razliku 0:51?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Dejan Krmar

Što se to događa s Dubravkom – Zagorac koja se nakon 4. kola u 4. HNL Čakovec – Varaždin nalazi na posljednjem mjestu lige s četiri poraza s nevjerojatnom gol razlikom 0:51.

– Bivša uprava je otišla. Većina igrača od prošle sezone je otišla igrati u druge klubove u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Sad imamo ono što imamo.  Igraju mi većinom 16-godišnjaci, uz dva do tri seniorska igrača. Ne možete s njima napraviti niti kvalitetan seniorski trening. Također, ima tu i nekih igrača koji su zalutali u nogomet, no znao sam što me čeka. Dobro da nam gol razlika nije 0:100, ali obećao sam da ću sigurno ostati do 15. listopada – objasnio je Mario Ister, trener nogometaša iz Turčina.

Klub, koji je godinama bio konstanta u četvrtom rangu se rasuo, a nova uprava kluba odlučila se da će sezonu iznijeti domaći mladi dečki.

– Preveliki su bili zahtjevi nekih igrača i odlučili smo da nećemo biti talac nekih igrača. Također, prijašnja uprava, bili su to mladi dečki koji nisu bili svjesni toga da će morati mnogo svojeg vremena odvojiti da bi klub normalno funkcionirao. Prijašnji predsjednik na kraju je ostao sam, a opet je bio opterećen ogromnim zahtjevima igrača, i podnio je ostavku. Ja sam jedini ostao u klubu od prijašnje garniture – priča Nikola Špicer, tajnik NK Dubravke-Zagorac objasnivši zašto je se klub odlučio orijentirati samo na domaće snage.

– Malo je frustrirajuće kad konstantno teško gubite, no odlučili smo se na jedan reset budući da iduće sezone više neće biti 4. HNL i da nitko nikuda ne ispada. Imaju ti mladi igrači potencijala i samo ih treba istrpjeti – dodao je Špicer.

Nogometaše iz Turčina u nedjelju čeka derbi začelja 5. kola kod Galeba u Oporovcu koji također ima nula bodova na kontu.

Možda je to prilika za golobrade mladiće da upišu i prve bodove.

Nastavite čitati

Sport

3. HNL: Varteks i Podravina protiv svojih protivnika odigrali bez pobjednika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su susreti 6. kola 3. HNL Sjever, a oba predstavnika iz Varaždinske županije upisali su remije.

Varteks je na stadionu Sloboda odigrao bez golova protiv Bjelovara, dok je utakmica Podravine i Rudara iz Murskog Središća u Ludbregu završila 2:2.

Od međimurskih predstavnika Polet je u Sv. Martinu na Muri pobijedio Podravac 3:0, a Međimurje je odigralo 1:1 s križevačkim Radnikom.

U idućem kolu Varteks gostuje kod Podravca, a Podravine odlazi u goste Bjelovaru.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje