Prva gimnazija Varaždin ponovo organizira humanitarnu akciju “Jakna za drugoga”, po uzoru na akciju Portala Dobrote.

Akcija je počela 7. siječnja te traje do 20. siječnja, a građani toplu zimsku odjeću mogu ostaviti ispred škole u Varaždinu, na adresi Preradovićeva 14.

Lagano je lepršao snijeg u četvrtak, a mi smo pred Gimnazijom na vješalicama zatekli oko 30 jakni, kaputa, kapa pa i skijaške hlače. Varaždinci su ponovo pokazali velikodušnost u pomaganju svojim manje sretnim sugrađanima.

“Toplina” akcije je upravo u tome da svatko, bez srama, može uzeti bilo koji odjevni predmet koji mu je potreban.

– Nitko ne broji koliko je odjeće doneseno, jer je na otvorenom, ali do sada zasigurno oko 100 komada. Okvirno znam tko stvari odnosi. To su korisnici Doma za beskućnika, korisnici Socijalne samoposluge, dogovarala sam to s njihovim predstavnicima, i Romi. Naš portir, domari i ja nastojimo održavati red, tj. srediti nered koji je, nažalost, neminovno nastaje u potrazi za prikladni odjevnim predmetom. Na Facebooku škole smo zamolili ljude da donose cijelu i čistu odjeću. Ako netko nema, ne znači da mu moramo ponuditi neprikladno godišnjem dobu, prljavo ili poderano. Trebamo sačuvati dostojanstvo – objasnila je Jasminka Horvatić-Bedenik, prof., organizatorica akcije ispred Prve gimnazije.

Samo jedan od natpisa koji poziva sve na sudjelovanje u akciji je “Ako nemate, slobodno uzmite! Nek vas grije!”.

– Do sada su u akciji sudjelovali Varaždinci, a od ponedjeljka to će biti naši učenici, njihovi roditelji i djelatnici Prve gimnazije Varaždin. Pod motom “Budite i vi kap dobrote u slapu”, s radošću sam drugi put organizirala akciju, uz punu podršku naše ravnateljice Janje Banić, koja uvijek odobrava bilo koji vid pomoći potrebitima – završila je Jasminka Horvatić-Bedenik.

Komentari

Komentara