Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinci snimili “Čehokov” kombi nepropisno parkiran na zelenoj površini

Objavljeno:

- dana

UHVAĆEN U PREKRŠAJU

Na adrese varaždinskih elektroničkih i tiskanih medija čitatelji su ovih dana poslali fotografije kombija kojim se u predizborne svrhe koristi nezavisna lista Ivana Čehoka, Glas za Varaždin.

Kako doznaju Varaždinske vijesti iz UO za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina, čitatelji su bili u pravu ukazujući da je kombi nepropisno parkiran na travnatoj površini uz Stari grad.

– Sudeći po fotografijama vozilo je parkirano na uređenoj zelenoj površini, što predstavlja kršenje odredbi članka 88. stavak 9. Odluke o komunalnom redu (Službeni vjesnik Grada Varaždina 2/2008). Za navedeni prekršaj, člankom 140. stavak 1. točka 13. iste Odluke – stoji u odgovoru gradskih komunalaca koji će od krivca naplatiti 500 kuna.

Iz Glasa doznajemo da su fotografije nastale 20. svibnja 2017. godine kada se je odvijala manifestacija Speculum u žitnici Staroga grada.

– Glas se koristio vozilom i na istom se nalaze promo naljepnice. S obzirom da je vlasnik vozila ujedno bio jedan od izvođača na prije navedenoj manifestaciji Speculum, zasigurno je imao razlog zbog čega je vozilo parkirao pored žitnice. Ukoliko je vlasnik spomenutog vozila sa fotografije počinio prekršaj za što slijedi propisana kazna istu ćemo podmiriti iako nitko od naših članova nije upravljao vozilom – ističu u Čehokovom stožeru.

Izvor:
Foto: Foto čitatelja

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje