Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinci snimili “Čehokov” kombi nepropisno parkiran na zelenoj površini

Objavljeno:

- dana

UHVAĆEN U PREKRŠAJU

Na adrese varaždinskih elektroničkih i tiskanih medija čitatelji su ovih dana poslali fotografije kombija kojim se u predizborne svrhe koristi nezavisna lista Ivana Čehoka, Glas za Varaždin.

Kako doznaju Varaždinske vijesti iz UO za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina, čitatelji su bili u pravu ukazujući da je kombi nepropisno parkiran na travnatoj površini uz Stari grad.

– Sudeći po fotografijama vozilo je parkirano na uređenoj zelenoj površini, što predstavlja kršenje odredbi članka 88. stavak 9. Odluke o komunalnom redu (Službeni vjesnik Grada Varaždina 2/2008). Za navedeni prekršaj, člankom 140. stavak 1. točka 13. iste Odluke – stoji u odgovoru gradskih komunalaca koji će od krivca naplatiti 500 kuna.

Iz Glasa doznajemo da su fotografije nastale 20. svibnja 2017. godine kada se je odvijala manifestacija Speculum u žitnici Staroga grada.

– Glas se koristio vozilom i na istom se nalaze promo naljepnice. S obzirom da je vlasnik vozila ujedno bio jedan od izvođača na prije navedenoj manifestaciji Speculum, zasigurno je imao razlog zbog čega je vozilo parkirao pored žitnice. Ukoliko je vlasnik spomenutog vozila sa fotografije počinio prekršaj za što slijedi propisana kazna istu ćemo podmiriti iako nitko od naših članova nije upravljao vozilom – ističu u Čehokovom stožeru.

Izvor:
Foto: Foto čitatelja

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!