Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinci sudjelovali na AIESEC EuroXPRO konferenciji u Sarajevu

Objavljeno:

- dana

SASTANAK MLADIH LIDERA

EuroXPRO jedna je od najvećih konferencija međunarodne studentske organizacije AIESEC, a na konferenciji je sudjelovalo i dvoje Varaždinaca. 

Predsjednica AIESEC-a Varaždin Deana Kovač i potpredsjednik zadužen za ljudske resurse Tomislav Jukica sudjelovali su na konferenciji koja okuplja mlade lidere iz različitih dijelova Europe. 

Sama svrha konferencije jest povezivanje, osnosno stvaranje networking-a među mladima visokog potencijala iz cijele Europe, kao i poticanje na liderstvo i podučavanje o karakteristikama lidera.

– Sam program daje priliku delegatima da bolje razumiju svoju ulogu u društvu, probleme koji će ih snaći i da se što lakše stacioniraju u tom okruženju. Poznavajući današnju realnost u kojoj živimo i iskorištavajući nova znanja, cilja se na razvitak mladih ljudi i ambicioznih lidera koji će pomoći u razvitku našeg društva – rekla je predsjednica AIESEC Varaždina Deana Kovač. 

Na konferenciji su sudjelovali svi delegati iz Hrvatske, osnosno iz pet lokalnih odbora: Zagreba, Varaždina, Osijeka, Rijeke, Pule i Splita. U sklopu konferencije održan je i Global Village, događaj na kojem je svaka država predstavljala svoju kulturu, običaje i tradiciju.

Održan je i Youth speak forum ili mjesto za razvoj ideja gdje su se rješavali glavni problemi s kojima se mladi suočavaju u današnjem svijetu, a delegati su, zajedno sa partnerima, raspravljali i razrađivali ideje te davali rješenja na postavljena pitanja. 

Izvor: DEANA KOVAČ
Foto:

Život i društvo

Grad Varaždin daje potpore poljoprivrednicima, evo kako se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je sedam javnih poziva za poljoprivrednike s područja Grada Varaždina za 2023. godinu.

A) Sufinanciranje programa samoopskrbnog poljoprivrednog gospodarstva (SOPG), obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) te udruga i zadruga –  ukupno raspoloživo 5.400,00 EUR

B) Sufinanciranje izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda na Gradskoj tržnici u Varaždinu za samoopskrbna obiteljska poljoprivredna gospodarstva (SOPG) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

C) Sufinanciranje nabave nove opreme za preradu i pakiranje poljoprivrednih proizvoda – ukupno raspoloživo 19.900,00 EUR

D) Sufinanciranje okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 13.300,00 EUR

E) Sufinanciranje prihrane pčelinjih zajednica – ukupno raspoloživo 10.700,00 EUR

F) Sufinanciranje nabave i postavljanje novih plastenika ili staklenika na području Grada Varaždina – ukupno raspoloživo 6.700,00  EUR

G) Sufinanciranje projektne dokumentacije za prijavu projekata na natječaje nacionalnih i međunarodnih fondova – ukupno raspoloživo 6.700,00 EUR

Poljoprivrednicima je na raspolaganju ukupno 69.400,00 EUR kroz sedam mjera koje direktno pomažu poboljšanja razvoja poljoprivredne proizvodnje te poticanja konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača na području Grada Varaždina.  

Javni pozivi objavljeni su na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina, a rok prijave za sve pozive je 15. prosinca 2023. godine.

 Sve informacije mogu se dobiti isključivo pisanim putem na e-mail adresu [email protected].

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje