Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinci Thompsona obasuli poklonima, a on položio vijenac kod Križa zahvalnosti

Objavljeno:

- dana

OBOSTRANE GESTE

Uoči svog jučerašnjeg koncerta Marko Perković Thompson posjetio je Udrugu specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“.

 

Thompson je prvo položio ružu u Spomen sobi za sve poginule pripadnike varaždinskih „Roda“, a potom mu je tajnik udruge Ivo Loborec u ime svih ratni pripadnika postrojbe  uručio zahvalnicu za njegov umjetničko-glazbeni doprinos u očuvanju digniteta hrvatskih domoljuba.

– Popularnom pjevaču i veteranu Domovinskog rata zahvalnica je dodijeljena i radi njegovog angažmana na promicanju vrijednosti i slobode koja je hrvatskom krvlju, nevinim mladim životima i pobjedom dana za jedinu nam domovinu Hrvatsku, te dokazanog senzibiliteta prema hrvatskim braniteljima, pogotovo pripadnicima specijalne jedinice policije MUP-a Republike Hrvatske – ističe Loborec.

Marko je također upoznat sa ratnim putom varaždinske policijske postrojbe koji je prezentiran u knjizi Specijalna policija u Domovinskom ratu 1990.-1996.

Knjiga mu je poklonjena kao trajni znak sjećanja povodom posjeta Udruzi specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“.

– Naš prijatelj Marko koji je također hrvatski branitelj zahvalio se svima na gostoprimstvu te zaželio daljnji uspjeh u radu udruzi specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“ – zaključio je Loborec.

Nakon posjeta udruzi Marko Perković Thompson položio je vijenac kod Križa zahvalnosti u Varaždinu svim poginulim hrvatskim braniteljima. 

 

Izvor:
Foto: USJP Roda

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati