Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinka Anja Strelec i Karlovčanka Iva Galović dobile prvu nagradu u Bruxellesu za video spot

Objavljeno:

- dana

Razglednica različitosti

Varaždinka Anja Strelec i Karlovčanka Iva Galović sa svojim video spotom Razglednica različitosti dobile su prvu nagradu između 800 pristiglih uradaka na velikom natječaju Bruxelles je t’aime (ili: Bruxelles volim te).

Autorice video spota obje trenutačno žive i rade u Bruxellesu, a spot je stigao kao velika čestitka uz Dan žena i sada je dobio i vrijedno priznanje upravo u belgijskom gradu.

Spot je stigao inicijalno nastao kao doprinos obilježavanju Međunarodnog dana žena, video je od početka stekao brojne simpatije i lajkove.

Riječ je o pravoj “razglednici različitosti”, koja promovira sklad i toleranciju te pokazuje svu snagu i ljepotu žena bez obzira na dob, porijeklo, kulturološke različitosti i standarde ljepote. Radeći na projektu, autorice su pronašle zajednički nazivnik sudionica – povezivanje osmijehom, brisanje svih granica i barijera

Osim Ive i Anje, koje su autorice projekta i videa, u nastanku je sudjelovala i Iva Marković koja je uz autorice fotografirala djevojke i žene u spotu.

Izvor: KAportal

Izvor:
Foto: Facebook

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati