Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinka Anja Strelec i Karlovčanka Iva Galović dobile prvu nagradu u Bruxellesu za video spot

Objavljeno:

- dana

Razglednica različitosti

Varaždinka Anja Strelec i Karlovčanka Iva Galović sa svojim video spotom Razglednica različitosti dobile su prvu nagradu između 800 pristiglih uradaka na velikom natječaju Bruxelles je t’aime (ili: Bruxelles volim te).

Autorice video spota obje trenutačno žive i rade u Bruxellesu, a spot je stigao kao velika čestitka uz Dan žena i sada je dobio i vrijedno priznanje upravo u belgijskom gradu.

Spot je stigao inicijalno nastao kao doprinos obilježavanju Međunarodnog dana žena, video je od početka stekao brojne simpatije i lajkove.

Riječ je o pravoj “razglednici različitosti”, koja promovira sklad i toleranciju te pokazuje svu snagu i ljepotu žena bez obzira na dob, porijeklo, kulturološke različitosti i standarde ljepote. Radeći na projektu, autorice su pronašle zajednički nazivnik sudionica – povezivanje osmijehom, brisanje svih granica i barijera

Osim Ive i Anje, koje su autorice projekta i videa, u nastanku je sudjelovala i Iva Marković koja je uz autorice fotografirala djevojke i žene u spotu.

Izvor: KAportal

Izvor:
Foto: Facebook

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati