Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinka Anja Strelec i Karlovčanka Iva Galović dobile prvu nagradu u Bruxellesu za video spot

Objavljeno:

- dana

Razglednica različitosti

Varaždinka Anja Strelec i Karlovčanka Iva Galović sa svojim video spotom Razglednica različitosti dobile su prvu nagradu između 800 pristiglih uradaka na velikom natječaju Bruxelles je t’aime (ili: Bruxelles volim te).

Autorice video spota obje trenutačno žive i rade u Bruxellesu, a spot je stigao kao velika čestitka uz Dan žena i sada je dobio i vrijedno priznanje upravo u belgijskom gradu.

Spot je stigao inicijalno nastao kao doprinos obilježavanju Međunarodnog dana žena, video je od početka stekao brojne simpatije i lajkove.

Riječ je o pravoj “razglednici različitosti”, koja promovira sklad i toleranciju te pokazuje svu snagu i ljepotu žena bez obzira na dob, porijeklo, kulturološke različitosti i standarde ljepote. Radeći na projektu, autorice su pronašle zajednički nazivnik sudionica – povezivanje osmijehom, brisanje svih granica i barijera

Osim Ive i Anje, koje su autorice projekta i videa, u nastanku je sudjelovala i Iva Marković koja je uz autorice fotografirala djevojke i žene u spotu.

Izvor: KAportal

Izvor:
Foto: Facebook

Život i društvo

PU varaždinska: samo ove subote moguće je preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upravni poslovi, policija, pu varazdinska

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će ove subote, 31. srpnja, od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti, javljaju iz PU varaždinske.

Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima, umjesto sadašnjih žutih vreća, a koje se nalaze u prostorijama DVD-a Babinec u Babincu, Školska ulica, prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 02. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Cestica, Babinec, Falinić B., Kolarovec i Brezje D.

UTORAK, 03. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Križovljan Radovečki, Radovec, Radovec Polje, Virje

Križovljansko i Natkrižovljan

SRIJEDA, 04. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Gornje Vratno,Vratno Otok i Dubrava Križovljanska

PETAK, 06. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Veliki i Mali Lovrečan, Jarki, Selci K., M. Gradišće,

Križanče i Otok Virje

Mještani mogu svoju žutu kantu podići u naznačene termine uz osobnu iskaznicu i odrezak računa od čistoće, odnosno pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja mješanog komunalnog otpada s područja općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje