Povežite se s nama

Događanja

Varaždinka Karla Čović je hrvatska “željezna lady”

Objavljeno:

- dana

PREDAVANJE O SPORTSKOJ PUSTOLOVINI DVOSTRUKI IRONMEN

Za početak preplivate Varaždinsko jezero po dužini, zatim sjednete na bicikl i odvezete se do Našica i natrag te za kraj otrčite do Ptuja i vratite se u Varaždin.
I to sve u jednoj utrci. Jedna utrka u kilometrima je: 7.6 km plivanja, 360 km vožnje bicikla i 84.4 km trčanja.

Sad vam je malo jasniji pothvat naše Varaždinke Karle Čović, članice Triatlon kluba 042 Varaždin, profesorice kineziologije i trenerice plivanja, prve i za sada jedine žene iz Hrvatske koja je završila utrku dvostrukog ultra triatlona ( dvostruki Ironman ). Ne samo završila već i pobijedila. Pobijedila je ne samo stazu i konkurenciju nego prvenstveno sebe.

“Željezna volja!”

Uz Karlu svoju će nam priču predstaviti i Miljenko Rožmarić, također član Triatlon kluba 042 i izvanredni triatlonac koji iza sebe između ostalog ima i 6 triatlon utrka Ironman distance.

Ukoliko vas zanima više o ovom pothvatu svakako dođite na novo pustolovno predavanje u organizaciji Udruge Lov na avanturu i dajte podršku ovim vrhunskim sportašima.

Pustolovno predavanje „Željezna volja“ održat će se u četvrtak, 21. studenog u višenamjenskoj dvorani varaždinske 1. Gimnazije s početkom u 19 sati.Ulaz je besplatan za sve zainteresirane!

Izvor:
Foto: Lov na avanturu

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje