Povežite se s nama

Sport

Varaždinka Marija Kosi najbolja na Prvenstvu MUP-a u polumaratonu

Objavljeno:

- dana

Atletska cestovna utrka ZAGREB 21 u organizaciji Udruge “Trčanje” u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova održana je u nedjelju, 17. ožujka , sa startom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a Varaždinka Marija Kosi osvojila je prvo mjesto u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji.

Utrka se održala u tri različite kategorije: polumaraton (21 km), utrka na 5 km i štafeta u dužini od 21 km sa četiri člana tima u kojem su prva tri člana tima  trčala 5 kilometara a zadnji član 6,098 m.

Prema odluci Hrvatskog atletskog saveza, utrka se bodovala kao pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u polumaratonu.

Ove godine, prvi put, utrka predstavlja i službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu. Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova uplatili su trećinu kotizacije a uplaćena sredstva bit će donirana međunarodnom udruženju „Law Enforcement Torch Run“ i Specijalne olimpijade. Za prvenstvo MUP-a RH prijavilo se ukupno 37 djelatnika, šest  žena i 31 muškarac.

Prvo  mjesto u polumaratonu za muškarce ekipno osvojila je ekipa Policijske uprave krapinsko-zagorske u sastavu Luka Špehar (Interventna jedinica policije Zlatar), Krunoslav Ivanušec (Inteventna jedinica policije Zlatar) i Nikola Štefanić (Postaja granične policije Macelj), drugo mjesto ekipa PU međimurske Mario Sever, Dario Rihtanec i Manuel Vurušić a treće mjesto ekipa PU brodsko-posavske Krešimir Šimić, Zlatko Zarožinski i Mladen Prskalo.

U pojedinačnom natjecanju u polumaratonu za žene prvo mjesto osvojila je Marija Kosi (Interventna jedinica policije Varaždin), drugo mjesto Nives Šimić (Policijska postaja Pula) te treće mjesto Nikolina Kuvačić (PU istarska).

U polumaratonu za muškarce pojedinačno prvo mjesto osvojio je Luka Špehar (Interventna jedinica policije Zlatar), drugo mjesto Nikola Štefanić (Postaja granične policije Macelj) i treće mjesto Antun Rajnović iz VII. Policijske postaje Zagreb PU Zagrebačke.

Sport

Kajakaši Varteksa osvojili pet medalja na rijeci Uni u Novi Gradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na spust natjecanju na rijeci Uni u bosanskohercegovačkom Novi Gradu te osvojili pet medalja.

U kategoriji kadetkinja u kajaku jednosjedu Hana Valjak osvojila je 1. mjesto, a kadet Matija Novak bio je treći. Kod seniora u disciplini kanua jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je 1. mjesto.

U disciplini turističkih kanua dvosjeda ekipa u sastavu Miroslav Hutinski i Nikola Novak osvojila je 1. mjesto, a Darko Tomašek i Veljko Malašić bili su drugi.

Nastavite čitati

Sport

Troje Slobodaša na juniorskom SP-u u atletici: Roko Farkaš istrčao novi državni rekord

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Desetero hrvatskih reprezentativaca, od kojih troje iz redova varaždinskoga Atletskoga kluba Sloboda, nastupilo je na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u kolumbijskom gradu Caliju. Boje hrvatske reprezentacije branili su Klara Koščak u utrci na 400 metara s preponama, Roko Farkaš u utrci na 200 metara i Martin Mlinarič u skoku u vis.

Upravo je Klara Koščak imala jedan od najboljih nastupa. Mlada Varaždinka ostvarila je 11. vrijeme kvalifikacija u konkurenciji 24 trkačice, s vremenom 58.40, dok je za ulazak u finalnu utrku trebalo trčati 58.07.

Roko Farkaš je trčao dvije utrke na 200 metara. Prvo je u kvalifikacijama istrčao novi mlađejuniorski rekord Hrvatske s vremenom 21.08, što je ujedno samo stotinku sekunde slabije od nacionalnoga juniorskog rekorda. Ovim se rezultatom kao 21. plasirao u polufinalnu utrku. Roko je u polufinalu još jednom zauzeo 21. mjesto, s nešto slabijim vremenom od 21.30. Za ulazak u finale bilo je potrebno ostvariti rezultat od 20.57. 

Najslabiji nastup imao je Martin Mlinarič, koji u kvalifikacijama skoka u vis nije uspio preskočiti početnu visinu od 2,00 metra te je ostao bez rezultata i plasmana.

Nakon nastupa u Caliju kolekcija hrvatskih medalja na svjetskim juniorskim prvenstvima nije se povećala. Reprezentacija ostaje na ukupno 13 osvojenih medalja, od čega sedam zlatnih, dvije srebrne i četiri brončane. U Caliju je najbliže medalji bila Veronika Šokota s 4. mjestom u bacanju koplja, a za uspon na pobjedničko postolje su joj nedostajala tek 64 centimetra. U finalu među 12 bila je još samo Lucija Leko u bacanju diska te je u konačnici osvojila 10. mjesto. Hrvatska je imala i tri polufinalista, a osim spomenutih Klare Koščak i Roka Farkaša, to je za rukom pošlo i Marku Oreškoviću u utrci na 400 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje