FOTOIvan Agnezović

Dobro se dobrim vraća – to je ono je što je vodilo malenu Varaždinku Laru Draganić da prije dvije godine počinje skupljati čokolade i donirati ih varaždinskoj Socijalnoj samoposluzi.

Prva donacija, kada joj je bilo samo osam godina, iznosila je 103 čokolade.
Njezinom donacijom bili su svi zadivljeni, a naročito volonterka Socijalne samoposluge Mateja Bakulić, koja se potom sprijateljila s malenom Larom.

Ponosni su svi, od obitelji i učiteljica do prijatelja

– Oduševilo me da je dijete od samo osam godina svjesno da postoje ljudi i djeca koji si ne mogu priuštiti ni čokoladu. To je nešto predivno – rekla je Mateja Bakulić, volonterka Socijalne samoposluge.

Za prošli Božić Lara je donirala čak tri puta više čokolada – njih 345, da bi ovaj Uskrs u „Socku“ donijela 275 čokolada. Uoči ovog Božića Lara i Mateja su udružile snage i rezultat je rekordna donacija. Skupile su 745 čokolada na opće oduševljenje svih.

– Ma uopće nije bilo teško kad znaš da pomažeš onima kojima je to najpotrebnije. Lako se suzdržim jer nisam veliki obožavatelj čokolade, a svi su mi pomogli u skupljanju čokolada, od mame, tate, prijatelja i bratića do djeda i bake – naglasila je Lara, učenica petog razreda III. osnovne škole Varaždin.

Od ukupno 745 čokolada, Larinih je 535

– Učiteljice su ponosne, kao i prijatelji, koji me cijelo vrijeme pitaju kako to da ne dođem u napast da pojedem sve te silne čokolade! – dodala je Lara, koja od početka ove godine volontira u Socijalnoj samoposluzi.

– To se sve dogovorila mama s tetom Matejom. Volontiram kad je ona tu – nasmijala se 10-godišnjakinja, najavivši još donacija.

– Donaciju spremamo i za Uskrs. Cilj nam je nadmašiti brojku od 745, nadam se da ćemo uspjeti – zaključila je Lara.

Komentari

Komentara