Povežite se s nama

Međimurje

Varaždinke učile Engleze rukomet

Objavljeno:

- dana

PROJEKT Gimnazijalke u Londonu

Put u London za djevojke iz Druge gimnazije i tim voditelja bio je više od razgledavanja znamenitosti. Gimnazijalke su u glavnom gradu Velike Britanije učile učenike jedne osnovne škole osnovama rukometa, ali su odigrale i rukometnu utakmicu s ekipom muške škole.

Iskušale su se i u futsalu, kriketu, netbalu i top golfu. Uz sportske utakmice posjet Velikoj Britaniji uključio je i radionice iz team buildinga, interkulturalnog učenja, posjeta muzejima i, naravno, razgledavanje.
Posjet je organiziran u sklopu provođenja mobilnosti projekta DIVERSE čiji je cilj razviti suradnju uvođenjem novih sportskih aktivnosti između srednjoškolaca iz Londona i Varaždinske županije te razvijati svijest o zdravlju, zdravoj prehrani, bavljenju sportom, multikulturalnosti u današnjem društvu te volontiranjem kao stilom života.

Drugi posjet

Posjet Varaždinki u prosincu drugi je održan u sklopu projekta. U kolovozu je u Varaždinskoj županiji boravilo 17 učenica i trenera iz Londona, a pripremaju se još dva posjeta.
Na projektu zajedno rade Školski sportski savez Varaždinske županije (ŠŠSVŽ), Fakultet organizacije informatike (FOI), londonski Access to sport project Islington te Islington bourough ladies football club.

Cilj programa DIVERSE je razviti suradnju vođenjem novih sportskih aktivnosti između srednjoškolaca

 

Voditelji projekta su Ivana Putarek iz ŠŠSVŽ-a, Silvija Ladić Fischer iz Varaždinske županije, Dario Kos i Alen Melnjak iz Druge gimnazije, Nikola Žganec iz Udruge kineziologa i Violeta Vidaček Hainš s FOI-ja. Projekt je odobren u okviru Erasmus+ programa.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje