Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska bilježnica Zvijezdana Rauš-Klier ostaje predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore

Foto: Hrvatska javnobilježnička komora

Objavljeno:

- dana

U zagrebačkom hotelu Westin 29. siječnja održana je X. Izborna Skupština Hrvatske javnobilježničke komore tijekom koje su izabrana upravljačka tijela u trogodišnjem mandatu, objavila je ova Komora.

Novi mandat predsjednice u periodu od 2022. do 2025. godine prema ukupnom broju glasova pripao je Zvijezdani Rauš-Klier, javnoj bilježnici iz Varaždina.

Za članove Upravnog odbora HJK izabrani su Konstantin Dika, javni bilježnik iz Krapine, Mladen Ježek, javni bilježnik iz Zagreba, Renata Kutija Kušpilić, javna bilježnica iz Zagreba, Lana Mihinjač, javna bilježnica iz Varaždina, Natalija Stojanović, javna bilježnica iz Siska, Nada Kemec, javna bilježnica iz Slavonskom Broda, Aleksandra Micelli, javna bilježnica iz Novigrada, Vesna Šeškar, javna bilježnica iz Čavli, Teo Karabotić-Milovac, javni bilježnik iz Splita, Anđelko Stanić, javni bilježnik iz Dubrovnika, te mr.sc. Ante Šuško, javni bilježnik iz Splita.

Za članove Nadzornog odbora HJK imenovani su Mirjana Borić, javna bilježnica iz Osijeka, Luce Bronzan, javna bilježnica iz Dubrovnika i Ivan Kristić, javni bilježnik iz Vrgorca.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje