Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska biskupija organizira ciklus okruglih stolova o djelovanju katolika danas

Objavljeno:

- dana

Povodom 100. godišnjice enciklike pape Pija XI. „Ubi arcano Dei“ koja je potaknula Katoličku akciju, a u organizaciji Varaždinske biskupije, održat će se ciklus okruglih stolova o djelovanju katolika danas.

Pod geslom „Hajde! Ja te šaljem!“ svakog će se prvog ponedjeljka u mjesecu, počevši od veljače 2023. godine s početkom u 19,30 sati, u biskupijskom Centru za mlade (A. Cesarca 4, Varaždin) održati susret u obliku okruglog stola, tj. razgovora o prisutnoj i djelatnoj Crkvi.

Svaki susret posvetit će se određenoj temi, tj. jednom od vidova angažmana i djelovanja katolika u današnjoj svakodnevici, u današnjim okolnostima, sve u svjetlu povijesnih činjenica i s pogledom prema načinima kako su to nekad činili katolički laici, organiziravši se kroz Katoličku akciju. Stoga je cilj ovih susreta govor i razgovor o raznim oblicima i mogućnostima djelovanja vjernika laika danas te poticaj na promišljanje i djelatno sudjelovanje kako radi vlastite duhovne obnove i osobne vjerničke formacije tako i radi prožimanja javnog i društvenoga života kršćanskim načelima, u suradnji s crkvenom hijerarhijom.

Na susretima će o kršćanskom aktivizmu, angažmanu vjernika u župnim zajednicama, obiteljima, odgoju i obrazovanju, medijima i umjetnosti govoriti zanimljivi i stručni gosti te zauzeti i predani vjernici laici.

Prvi susret u ciklusu okruglih stolova održat će se u ponedjeljak, 6. veljače, s početkom u 19,30 sati u Centru za mlade s temom Katolički laici prije 100 godina i danas. O temi će progovoriti Anđelko Košćak, biskupski vikar i župnik Župe sv. Petra i Pavla u Mačkovcu te Ana Kraljić, mag. rehab. educ. i Edi Vugrinec, mag. mus.

Život i društvo

ŠNK “Rudar ’47” 10. kolovoza organizira turnir “Sela i vulica”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ŠNK “Rudar ’47” organizira 2. turnir rekreativnog i zabavnog karaktera pod nazivom “Sela i vulica” koji će se održati u subotu, 10. kolovoza, s početkom u 10 sati na nogometnom igralištu Šofta u Donjem Ladanju.

Ekipe koje se prijavljuju na turnir trebaju dolaziti isključivo iz sela s područja Općine Maruševec. Turnir je zabavnog karaktera i otvoren je za sve zainteresirane željne dobrog provoda uz pregršt smijeha.

Sistem igranja: (5+1) na travnatom terenu.

Nagrada za 1. mjesto – pehar + prijelazni pehar

Nagrada za 2. mjesto – pehar

Nagrada za 3. mjesto – pehar

Nagrada šanka.

Tijekom dana, sudionici događaja moći će se okrijepiti hranom i pićem na šanku.

Prijava ekipa najkasnije do 08.08.2024.

Ekipe se prijavljuju u inbox,

e-mail: [email protected] ili na

broj: +385 98 9786 101.

Kotizacija iznosi 40 eura.

Kotizacija se uplaćuje na broj računa: HR3023600001101739216 (opis plaćanja: kotizacija za turnir-ime ekipe) ili gotovinom na dan turnira.

Nastavite čitati

Život i društvo

Natjecanje orača Varaždinske županije ove će se godine održati 27. srpnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije organizira 18. natjecanje orača Varaždinske županije.

Natjecanje će se održati u subotu, 27. srpnja, s početkom u 10 sati, na parceli bivše vojne ekonomije iza trgovine Branka, Kninska cesta, Varaždin.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije: plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci, a za prvoplasirane natjecatelje organizatori su osigurali vrijedne novčane nagrade i poklon pakete sponzora.

Osim programa oranja, natjecatelje i sve posjetitelje očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda te prezentacija proizvoda lokalnih proizvođača.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje