U petak, 1. veljače u varaždinskom HNK-u će se održati Svečani bal Varaždinske županije, jedini hrvatski bal.

Novinarima je bal danas, 11. siječnja, točno u podne najavila posebna savjetnica varaždinskog župana Radimira Čačića, Natalija Martinčević.

S njom su bili i predstavnici Organizacijskog odbora, redom voditelji gradskih kulturnih ustanova, a pretežito vezani uz glazbu – ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Rajmond Roynik, ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić i u ime HNK, intendantica Jasna Jakovljević.

Svi su oni izrazili veselje zbog predstojećeg Svečanog bala, na kojemu će se, prema riječima Natalije Martinčević, predstaviti „sve najbolje od Varaždinske županije“.

– Bal pokazuje povezanost Varaždina sa srednjoeuropskim miljeom. To je profinjeno i kulturno druženje na kojemu ćemo promovirati  varaždinsku Glazbenu školu, gastronomiju, županijske dizajnere… – najavila je posebna savjetnica.

Nositelj  glazbenog programa će biti Varaždinski komorni orkestar, pjevati će operne zvijezde Lana Kos i Jelena Štefanić, Irma Dragičević će specijalno za ovu prigodu nastupiti s novim What’s up bandom, za glasovir će sjesti pijanistički duo Dubravka Vukalović i Kruno Vlahek.

Gosti će moći pogledati i modu reviju balskih haljina varaždinskih dizajnerica, na plesnom podiju će se naći i husari, imati će priliku donirati novac u humane svrhe i program će voditi glumica Hana Hegedušić i Goran Mališ.

Nakon kratkih izjava svakog člana Organizacijskog odbora, novinare je zanimalo zašto se Svečani bal naziva novim balom, kad je baš u svemu jednak popularnom ali prije koju godinu ukinutom Sjajnom balu.

Koncepcija je ista, čak je i datum održavanja jednaki, prvi petak u veljači.

Odgovorila je Natalija Martinčević:

– Za vrijeme mandata zamjenice gradonačelnika bila sam glavni organizator prikupljanja financija za Sjajni bal, silno sam željela da opstane. Međutim, bila sam razvlaštena u Gradu i bilo mi je žao kad je Bal ukinut. Nakon što smo donijeli odluku o ponovnom održavanju bala, prvo smo kontaktirali bivše organizatorice Ingeborg Jurić i Mirjanu Dučakijević. Primio ih je osobno župan Čačić i ponudio im da njih dvije nastave s organizacijom bala u Varaždinu ili budu počasne predsjednice. Budući da Županija plaća događanje, samo smo tražili da imamo uvid u financije, međutim one na to nisu pristale – rekla je Natalija Martinčevič.

Koliko će koštati Svečani bal posebna savjetnica kaže, „ne može reći“.

– Kad događanje bude gotovo zbrojiti ćemo troškove i javno ih objaviti – obećala je.

Komentari

Komentara